xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Ikke behov for test ved moderate symptomer de første døgn efter vaccination mod COVID-19

Hvis du får milde til moderate influenzalignende symptomer inden for 48 timer, efter du er blevet vaccineret mod COVID-19, er det ikke nødvendigt at blive testet, inden du kan komme tilbage på arbejde.

09 MAR 2021

Det er nemlig almindeligt, at der kan opstå symptomer, der minder om influenzasymptomer, som for eksempel feber, hovedpine, kulderystelser, almen utilpashed, muskelsmerter eller ledsmerter inden for de første døgn efter, at man bliver vaccineret. Reaktionen er helt almindelig og et tegn på, at kroppens immunsystem reagerer på vaccinen.

”Hvis der opstår velkendte, milde symptomer, som spontant forsvinder igen inden for 48 timer efter vaccination, er de mest sandsynligt en reaktion på vaccinationen. Og i den situation behøver du ikke at blive testet for COVID-19, før du vender tilbage til arbejde", siger Bolette Søborg, enhedschef i Sundhedsstyrelsen.

Hvis symptomerne ikke spontant forsvinder igen inden for 48 timer, eller hvis der opstår andre symptomer på sygdom, for eksempel hoste eller andre øvre luftvejssymptomer, så bør du sygemelde dig og få en PCR-test, for at udelukke COVID-19, før du vender tilbage til arbejde.

Alle vacciner mod COVID-19, der er i brug i Danmark, kan give influenzalignende symptomer, og reaktionen på vaccination kan opstå både efter 1. og 2. stik.

De fleste får flere symptomer efter 1. stik ved vaccination med COVID-19 vaccinen fra AstraZeneca. Derimod reagerer flere på vaccinationen efter 2. stik ved vaccination med mRNA vaccinerne fra Pfizer og Moderna.

Det er forskelligt, hvor mange bivirkninger, man oplever. Og mange vil ikke få bivirkninger overhovedet, hverken efter 1. eller 2. stik.