xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Sundheds­styrelsen har opdateret retnings­linjerne for sundhedsvæsenet

Sundhedsstyrelsen har revideret retningslinjen for håndteringen af COVID-19 i sundhedsvæsenet og præciserer heri blandt andet, hvordan sundheds- og ældresektoren kan forebygge smitte ved udbrud.

06 JUL 2020

Retningslinjen indeholder mindre præciseringer siden den seneste version af retningslinjen den 9. juni 2020. En af dem er, at den opdaterede retningslinje anbefaler, at der sker regelmæssig test af sundheds- og plejepersonale, hvis der er øget smittespredning med coronavirus i en kommune eller et andet geografisk afgrænset område.

”Hvis der sker uforklaret smittespredning i et område, så anbefaler vi, at der foretages en regelmæssig test hver 7. dag af sundheds-og plejepersonalet i det pågældende område for at undgå, at smitten kommer ind på plejehjem. Vi anbefaler regelmæssig test i 2 måneder, eller indtil der ikke længere forekommer uforklaret smittespredning i det pågældende område,” fortæller konstitueret vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Probst.

Formålet med opdateringen i retningslinjen er at forebygge, at der sker smittespredning fra samfundet og ind på institutioner eller afdelinger og dermed beskytte personer, der er i øget risiko for et alvorligt forløb ved COVID-19.

Retningslinjer for håndtering af COVID-19 i sundhedsvæsenet