xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Sundheds­styrelsen har opdateret retnings­linjerne for håndtering af COVID-19 i sundhedsvæsenet

De nye retningslinjer har bl.a. præciseret og tydeliggjort visitation af børn og sårbare grupper ved mistanke om COVID-19, og fastlægger rammer for at kunne undersøge og raskmelde medarbejdere med kritiske funktioner bl.a. ved brug af instrueret selvtest.

18 MAR 2020

”Vi opdaterer løbende vores retningslinjer, i takt med at vi får ny viden, og som epidemien udvikler sig i Danmark. Vores hovedfokus er fortsat at forhindre smittespredning i det danske samfund, samtidig med at vi prioriterer sundhedsvæsenets ressourcer til dem, der har mest behov”, udtaler direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm.

Søren Brostrøm fremhæver samtidig, at retningslinjerne er blevet udarbejdet med rådgivning fra førende eksperter inden for infektionsmedicin, epidemiologi, børnesygdomme, mikrobiologi og almen medicin.

”Med de nye retningslinjer vil vi forvente at se en yderligere udvidelse af antallet af patienter, der bliver testet”, siger Søren Brostrøm og tilføjer, at vi snart forventer at passere 1.000 testede pr. dag, og at tallet forventes at stige yderligere.

”Der har været fokus på, om vi tester nok i Danmark. Men vi er faktisk ret godt med, også sammenlignet med lande som Sydkorea, der har været fremhævet som forbillede”, siger Søren Brostrøm.

Retningslinjer for håndtering af COVID-19