xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Sundheds­styrelsen har opdateret informa­tionen til personer, der er smittet med ny coronavirus, og deres nære kontakter

De tre reviderede pjecer beskriver, hvad man skal gøre, og hvor man kan få hjælp, hvis man har symptomer på COVID-19, er testet positiv for sygdommen, eller er nær kontakt til en, der er smittet.

09 JUL 2020

Sundhedsstyrelsen tilpasser løbende retningslinjer og informationsmateriale i takt med, at der kommer ny viden, samt på baggrund af de tilbagemeldinger og spørgsmål vi får fra fagpersoner og borgere. De tre opdaterede informationsmaterialer har overordnet set de samme centrale budskaber og anbefalinger som det tidligere materiale. 

”Vores centrale og vigtigste anbefalinger er fortsat gældende. Den vigtigste anbefaling er stadig, at personer, som har symptomer på COVID-19, eller som er testet positiv, skal isolere sig, så de ikke kan smitte andre. Samtidig er det fortsat vigtigt, at nære kontakter til en person, som er testet positiv, bliver testet. Disse anbefalinger er sammen med anbefalingerne om høj hygiejne og om at holde afstand de helt afgørende for at mindske smittespredningen”, siger Helene Probst, konstitueret vicedirektør i Sundhedsstyrelsen. 

Helt konkret er de materialer, der er opdateret: Den borgerrettede information: ”Til dig, der er testet positiv for ny coronavirus”, ”Til dig, der er nær kontakt til en person smittet med ny coronavirus” og ”Til dig, der har symptomer på COVID-19” opdateret.

I de nye version er der tilføjet information om den nye enhed ”Coronaopsporing” under Styrelsen for Patientsikkerhed, og derudover er der tilføjet en anbefaling om brug af mundbind, når man skal transportere sig til test, så man mindsker risikoen for at smitte andre.

Se de tre pjecer

Til dig, der har symptomer på COVID 19

Til dig, der er testet positiv for ny coronavirus

Til dig, der er en nær kontakt til en person, der er smittet med ny coronavirus