xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Sundheds­styrelsen har lavet nye plakater til butikker og supermarkeder

På baggrund af de seneste udmeldinger og efter ønsker fra butikker og supermarkeder, har Sundhedsstyrelsen udarbejdet plakater med gode råd til borgere, ansatte og butikker om coronavirus/COVID-19.

18 MAR 2020

Sundhedsministeriet har netop bekendtgjort, at butikker og supermarkeder skal opsætte plakater, der stopper borgere med symptomer på coronavirus/COVID-19 fra selv at handle og med gode råd om hygiejne og hensigtsmæssig adfærd i det offentlige rum. Sundhedsstyrelsen har udarbejdet tre plakater til detailhandlen samt en pjece med gode råd til butikker og medarbejdere.

”Der har været et ønske fra butikker og supermarkeder om information. Derfor har vi med afsæt i Sundheds- og Ældreministeriets nyeste bekendtgørelse, udarbejdet plakater med råd og retningslinjer for handlende og medarbejdere. Det er meget vigtigt, at borgere med symptomer på sygdom ikke går ud for at handle, men får hjælp til indkøb af pårørende eller naboer”, siger Maria Koch Aabel, Chefkonsulent i Sundhedsstyrelsen. 

Plakaterne skal minde kunder og ansatte om, hvordan vi alle skal tage hensyn, når vi er ude at handle og opholder os i det offentlige rum.

”Vi sætter stor pris på detailhandlens hjælp med at oplyse handlende om råd og forholdsregler. Ud over de tre nye plakater har vi udarbejdet en pjece, som giver gode råd til butikkerne og deres medarbejdere om, hvordan de skal forholde sig til den nye bekendtgørelse”, forsætter Maria Koch Aabel. 

Følgende plakater er klar til print og opsættelse i butikker og supermarkeder: 

  • Plakat: Stop! Har du symptomer på sygdom?
  • Plakat: Hold afstand! 
  • Plakat: Gode råd om coronavirus til butikker 
  • Pjece: Gode råd om coronavirus til butikker

 
Find alle materialer her (opdateret 20. april)

Download alle tre plakater og pjece i samlet (zip-fil)