xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Retningslinje for graviditet og fødsel er revideret

Sundhedsstyrelsen har opdateret retningslinjen for gravide og fødende, bl.a. med en præcisering af, hvem der skal testes for COVID-19.

30 APR 2020

Retningslinjen for gravide og fødende kvinder, deres partner og det nyfødte barn er revideret, så den passer til den overordnede opdaterede retningslinje for håndtering af COVID-19 i sundhedsvæsenet. Retningslinjen er derfor opdateret i forhold til, at alle fødende, der skal føde på sygehuset skal testes i forbindelse med fødslen for at hindre smittespredning på sygehuset.   

”I tråd med vores generelle retningslinje for test af patienter, der skal være indlagt i mere end 24 timer, skal alle fødende nu også testes. Langt de fleste fødende vil komme hjem inden for 24 timer, men nogle vil forblive indlagt, og her vil det være relevant at vide, om den fødende er smittet med COVID-19. Dette er for at sikre mod smittespredning på sygehuset – både blandt personalet men især også blandt de indlagte patienter.” siger centerchef i Sundhedsstyrelsen Camilla Rathcke. 

Rent praktisk vil den fødende blive testet på fødeafdelingen ved ankomst, så personalet kan tage de fornødne smitteforebyggende tiltag under fødslen. 

I den opdaterede retningslinje præciseres det også, at den symptomfrie partner eller pårørende, der skal deltage ved fødslen, ikke skal testes i forbindelse med fødslen.  

Se Håndtering af COVID-19: Gravide og fødende kvinder, samt partner og det nyfødte barn (forældet og derfor afpubliceret)