xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Presse­meddelelse fra Udenrigs­ministeriet og Sundheds­styrelsen om ferieplanlægning

Der er rejst tvivl om anbefalingerne til ferieplanlægning som følge af udbruddet af ny coronavirus i en række lande. Det gælder generelt, at det er sikkert at rejse - særligt hvis man følger rådene i Udenrigsministeriets rejsevejledninger og på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

28 FEB 2020

Ingen myndigheder kan med sikkerhed sige, hvordan ny coronasmitte udvikler sig over de kommende uger og måneder. Det gælder i Danmark og for resten af verden. Situationen i dag er med sikkerhed ikke den samme, når påsken står for døren eller når vi kommer til sommerferien. 

Hvis man tager de nødvendige forholdsregler før og under rejsen, så er der generelt en lav risiko for ny coronasmitte ved udlandsrejse, men man bør altid være ekstra opmærksom i lande og områder med udbrud af ny corona. Og man bør altid følge de råd til rejsende, som er på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Der er en række lande og områder hvor der i øjeblikket ses pågående spredning af smitte med ny coronavirus. Udenrigsministeriets rejsevejledninger for ca. 80 lande opdateres løbende, så de afspejler den seneste udvikling både i smittebilledet, og hvis der indføres rejserestriktioner i et land eller region som følge af ny coronaudbrud.

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm udtaler:

”Når man skal planlægge sin rejse anbefaler vi altid at læse Udenrigsministeriets rejsevejledninger som opdateres løbende. Sørg for en rejseforsikring, som dækker hjemtransport ved sygdom eller ulykke, så du mindsker risiko for smitte på lokale klinikker og sygehuse. Både før og under rejsen anbefaler vi også, at man følger med i de lokale sundhedsmyndigheders anbefalinger og undersøger forholdene i sundhedsvæsenet i det land, du skal rejse til. Under rejse anbefaler vi generelle forholdsregler som håndvask, håndsprit, god fødevarehygiejne, undgå kontakt til syge mv.”

Udenrigsministeriets direktør for Organisation og Borgerservice, Erik Brøgger Rasmussen udtaler: 

“Danskerne er et rejselystent folk. Det skal vi blive ved med at være, også når det bliver påske og sommer i år. Men det er altid vigtigt at følge med i forholdene det sted du gerne vil rejse til. Det gør du bedst ved at holde øje med Udenrigsministeriets rejsevejledninger og ved at tilmelde dig Danskerlisten via vores app Rejseklar. Og rejs aldrig uden en rejseforsikring.”

Man beslutter altid selv, om man vil rejse. Men corona bør ikke i sig selv få nogen til at stoppe deres ferieplanlægning. Følg Udenrigsministeriets og Sundhedsstyrelsens råd og vejledninger. Og download app’en Rejseklar og tilmeld dig Danskerlisten.