xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Daginstitutioner, de små skoletrin og afgangsklasser forventes at åbne efter påske

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet materiale, der beskriver, hvad institutionerne skal være opmærksomme på i forbindelse med, at regeringen har lagt op til en åbning af daginstitutioner og udvalgte klassetrin.

07 APR 2020

På pressemødet 6. april åbnede statsminister Mette Frederiksen op for en gradvis og kontrolleret åbning af daginstitutioner, grundskoler og gymnasier. I første omgang gælder åbningen dagplejere, vuggestuer og børnehaver, 0.-5. klasse i skoler og afgangsklasserne for gymnasier. Forudsætningen er, at de gældende retningslinjer fortsat bliver fulgt i påsken, og der ikke sker store ændringer i tal og prognoser for udbredelsen af ny coronavirus/COVID-19. 

Mange børn, pædagoger, lærere og forældre er usikre på, hvordan de skal forholde sig, når de skal tilbage til deres vuggestue, børnehave, skole med mere. Derfor har Sundhedsstyrelsen udarbejdet information og vejledninger for, hvordan det kan gøres.  

”Vi har stor forståelse for, at både ansatte og forældre kan være bekymrede for, hvordan deres nye hverdag skal foregå. Der kan også være nogle, som måske er bekymrede for, om der er en særlig smitterisiko forbundet med den delvise genåbning. De emner bliver derfor beskrevet i en række materialer til skoler, gymnasier og daginstitutioner. Desuden vil alle forældre hen over påsken modtage et brev i e-boks med særlig information om genåbningen,” fortæller Niels Sandø, enhedschef i Sundhedsstyrelsen. 
 

En ny hverdag 

Det vil være en anderledes vuggestue-, børnehave- og skoledag, som børn og unge møder ind til efter påsken. Daginstitutioner, dagpleje, skoler og ungdomsuddannelser skal være meget opmærksomme på at forebygge, at der sker smittespredning med ny coronavrius/COVID-19, og de skal også leve op til en række forholdsregler i forhold til hygiejne, rengøring, fysisk indretning og organisering af undervisning mv. 

Sundhedsstyrelsen vil sende vejledninger og materialer ud til kommuner, ledelse og ansatte på de berørte institutioner og skoler i løbet af de kommende dage. Materialet indeholder plakater og pjecer, og der vil også blive udarbejder undervisningsmaterialer til brug i de små klasser.

”Selv de mindre børn er klar over, at vi i disse dage er i en særlig situation, og mange har også oplevet, at deres forældre og andre voksne er bekymrede. Vi er ved at lave forskelligt undervisningsmaterialer, som kan hjælpe lærere i de små klasser med at berolige eleverne og informere om, hvordan man som barn kan beskytte sig selv mod COVID-19,” fortæller Niels Sandø.  

Find vejledningerne her:

Vejledning til dagtilbud

Vejledning til skoler og fritidsordninger

Vejledning til ungdoms- og voksenuddannelser