xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Stofmisbrugere i substitutionsbehandling skal have tilbud om naloxon-kursus

Sundhedsstyrelsen har informeret kommunerne om, at borgere, der indgår i behandling med substitutionsmedicin fx metadon, fremover skal have tilbud om et kursus i at håndtere en modgift til opioider (naloxon). Kurset og et tilhørende tilbud om en tag-hjem-dosis af medicinen (naloxon) skal være med til at forebygge, at der sker dødsfald på grund af en overdosis.

23 SEP 2019

De første 3 år, hvor denne ordning fungerer, vil én kommune være ansvarlig for at oplære det personale, som herefter skal stå for kurserne i at være uddannet medhjælper. KL udpeger den kommune, der skal være den centrale enhed og varetage denne opgave.

Den centrale enhed skal blandt andet stå for at opbygge en kommunal struktur og for at sikre, at den nyeste viden hele tiden er tilgængelig for det kommunale personale.

Sundhedsstyrelsen gør i informationen til kommunerne desuden kommunerne opmærksomme på, at personerne, som indgår i behandling, har ret til et frit valg af behandlingsenhed, samt at autorisationsloven er ændret pr 1. juli 2019, så patienter med akutte abstinenser straks skal tilbydes behandling.