xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Teenagehjernen

Her kan du blive klogere på teenagehjernen, og hvad det betyder for dit barns udvikling og adfærd.

Teenagehjernens udvikling

Hjernen ændrer sig gennem hele livet. Men særligt i teenageårene er hjernen i rivende udvikling. Måske du har stået i situationer, hvor du ville ønske, at du kunne “komme ind i hovedet på sin teenager”. Se filmen med hjerneforsker og professor Troels Kjær eller læs artiklen og få mere viden om teenagehjernens udvikling.
Læs artiklen

Hvordan påvirkes teenagehjernen af alkohol?

I filmen fortæller hjerneforsker og professor Troels Kjær om alkohols mange virkninger. Det kan fx få dig til at føle dig opløftet og mere sikker på dig selv. Men alkohol kan også sløve din kritiske sans, påvirke balance, koordination, koncentration og hukommelse. Det gælder særligt i teenageårene, hvor hjernen ikke er færdigudviklet, og hvor der er meget, man skal lære. Du kan også læse mere om emnet i artiklen.
Læs artiklen

Hvordan påvirker det os, når vi får for lidt søvn?

I filmen fortæller søvnforsker Poul Jennum om, hvordan søvnmangel kan have forskellige konsekvenser. Det går fx ud over indlærings- og hukommelsesevnen og kan gå ud over dit barns generelle trivsel. Du kan også læse mere om emnet i artiklen, der handler om hvordan lyset fra telefon, tablet, computer og fjernsyn inden sengetid snyder dit barns hjerne, så det ikke får nok søvn.
Læs artiklen

Forstå din teenagers hjerne

Hjernen er både kompliceret, kompleks og knudret, men vi ved efterhånden mere, der kan hjælpe os til at forstå lidt af en teenagers hjerne. Se filmen med professor og hjerneforsker Troels Kjær eller læs artiklen og få mere viden om, hvad der sker i en teenagers hjerne. I artiklen finder du flere film om emnet.
Læs artiklen

23%

Af danske unge mellem 15-25 år sover mindre end 5 timer om natten på hverdage