xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Gode råd til dig, der har en psykisk lidelse eller psykiske problemer

Foto: Jonas Bonde

At være i stalden og ride på den hest, jeg havde part på, gav mig ro i sindet for en stund. Jeg kunne koncentrere mig om at være aktiv og tilstede med hesten og fik en følelse af en normal hverdag i den tid, jeg var afsted. Og så var det naturligvis også skønt at være ude i den friske luft og få motion samtidigt. Det var terapeutisk for mig."
- EN AF OS-ambassadør Sarah

6 gode råd til dig, der er ramt af psykiske problemer

Det første skridt er tit det sværeste

Det kan være svært at få talt om psykiske problemer. Men det første skridt er tit det sværeste. Når der først er taget hul på snakken, bliver det ofte lettere med tiden.

Husk at mange andre også har det svært

Psykiske lidelser kan ramme os alle sammen – og det bør ikke være forbundet med skam. Du er ikke en svag person, fordi du har det skidt. Det tænker en del desværre om sig selv, og tror, at andre tænker det samme.

Ta' fat i nogen

Ta’ kontakt til en, du har tillid til, før det hele braser sammen. Nogle – særligt mænd – venter ofte for længe, og så kan det tage længere tid at få det godt igen.

Søg viden

Hvis du mangler viden, kan det give en ekstra sikkerhed at søge viden på fx internettet. Det kan gøre det lettere for dig at fortælle andre, hvordan du har det og hvorfor. Du kan også kontakte informations- og rådgivningstilbud fx PsykInfo i din region.

Søg hjælp

Din praktiserende læge kan være et sted at starte. For mange er det en stor hjælp at få vendt sin situation med en professionel behandler.

Hold fast i håbet om at få det godt igen

Lad ikke livet gå i stå. Hold fast i nogle af de ting, som du godt kan lide at lave, som du måske også plejer at lave sammen med andre, og som du sætter pris på at lave. Prøv at undgå, at sygdommen fylder det hele. Ingen er kun sin diagnose og langt de fleste kan få det godt igen.
Opdateret 19 SEP 2023