xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Digitalt liv

Her på siden kan du se film og læse artikler om unges digitale liv. Få bl.a. viden om, hvad skærmbrug lige inden sengetid kan betyde for søvnen og få nogle råd til, hvordan du kan snakke med dit barn om sociale medier.

Du behøver ikke være ekspert

Ved du, hvordan din teenager bruger sociale medier? Måske har du forsøgt at vise interesse, men uden at blive inddraget. I så fald er du en helt almindelig forælder med en teenager i hjemmet. Se filmen med Jonas Ravn fra Center for Digital Pædagogik eller læs artiklen og få gode råd til, hvordan du på en god måde kan vise interesse i din teenagers brug af sociale medier.
Læs artiklen

Nysgerrighed og forståelse kan give adgang til den unges digitale verden

Det kan være svært at få indblik i unges digitale liv. Hør Jonas Ravn fra Center for Digital Pædagogik fortælle om, hvordan det gælder om at være positiv og imødekommende, når du ønsker at få et indblik i dit barns verden. Eller læs artiklen og få gode råd til at starte samtalen om digitale medier med din teenager.
Læs artiklen

Hvordan er du en digital rollemodel?

Teenagere og børn har brug for rollemodeller, de kan spejle sig i. Derfor er det vigtigt, at forældre viser sig som det gode eksempel, og det gælder også i det digitale liv. Det fortæller Jonas Ravn fra Center for Digital Pædagogik mere om i filmen. Du kan også få gode råd til at være en god digital rollemodel ved at læse artiklen.
Læs artiklen

ReloadMe

Se også kampagnen fra Red Barnet og Just Human om balancen mellem teenageres søvn og deres digitale liv

Skab gode skærmvaner om aftenen

En god nattesøvn er afgørende for, at vi trives og har det godt. Søvn er essentielt for alle, men det er særligt vigtig for teenagere, hvis hjerne og krop stadig er under udvikling. Vi anbefaler, at teenagere sover mellem 8 og 10 timer hver nat. Få viden om, hvordan du kan hjælpe din teenager med at skabe gode vaner for brug af skærmen om aftenen i filmen med Jonas Ravn fra Center for Digital Pædagogik eller ved at læse artiklen.
Læs artiklen

Det handler om god skærmtid

At vinde opmærksomhed hos en teenager kan være kompliceret, særligt hvis konkurrenten er digital. Skærmen kan være en kilde til konflikter i mange hjem, men skærmtid er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Læs artiklen eller se filmen med Jonas Ravn fra Center for Digital Pædagogik, som bl.a. giver dig råd til at skabe en god balance mellem skærmtid og andre aktiviteter hos din teenager.
Læs artiklen

Styr på skærm

Se Sundhedsstyrelsens anbefalinger for skærmbrug i kampagnen Styr på skærm

80,6%

af mænd i alderen 16-24 år kommer for sent i seng pga. underholdning fra mobiltelefon, tablet, computer, spillekonsol eller tv.

51,7%

af kvinder i alderen 16-24 år svarer, at de enten aldrig, eller ikke tit nok, får tilstrækkeligt med søvn til at føle sig udhvilet.

32,6%

af kvinder i alderen 16-24 år bruger telefonen/bliver forstyrret af den, efter de har lagt sig til at sove.

Kilde: Sundheds- og sygelighedsundersøgelsen 2021. Statens Institut for Folkesundhed (2022)