xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Over halvdelen af de ældre er nu vaccineret mod covid-19 og influenza

Vaccinationsindsatsen går hurtigere end forventet. Interessen for at blive vaccineret mod covid-19 og influenza har været så stor, at over halvdelen af de +65-årige er blevet vaccineret siden 1. oktober.

18 OKT 2022

Efterårets vaccinationsindsats mod covid-19, influenza og pneumokoksygdom er i fuld gang. Siden vaccinationsprogrammets opstart er mere end én million borgere blevet vaccineret. Mange har samtidig taget imod tilbuddet om at blive vaccineret både mod covid-19 og enten influenza eller pneumokoksygdom på samme tid. Det betyder, at de vaccinerede samlet set har modtaget knap to millioner vaccinationsstik.

Tilslutningen er fortsat højest blandt de ældste, hvor cirka 80.000 borgere over 85 år er blevet vaccineret. Det svarer til en tilslutning på 67 procent. Blandt de 50-64-årige har cirka hver tredje (30 pct.) indtil videre taget imod tilbuddet, og der sker noget fra dag til dag. For bare en uge siden var tilslutningen for denne gruppe på 15 procent.

Flere er blevet vaccineret i vaccinationsindsatsens første uger, end Sundhedsstyrelsen havde forventet. Det tyder på, at befolkningen fortsat er meget positive over for vaccination, selvom covid-19 har langt mindre indgribende konsekvenser i samfundet i dag end for bare et år siden. Den høje tilslutning til vaccination er glædelig, da immuniteten bidrager til at beskytte risikogrupperne mod alvorlig sygdom og død.

Sundhedsstyrelsen forventer, at vaccinationsaktiviteten falder en smule i efterårsferien. Derefter bliver det vigtigt, at de øvrige i målgrupperne bestiller tid og bliver vaccineret, inden smittetallene begynder at stige yderligere.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle som har fået tilbud om vaccination, tager imod det så snart det er muligt.

Få et overblik over, hvor du kan blive vaccineret her

Find nyeste status på vaccinationsindsatsen

Se hvem, der tilbydes vaccination her