xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Særligt til køkkenpersonale

Arbejder du i køkkenet i ældreplejen, kan du her finde kostanbefalinger og -inspiration til ældremad.

Mad og måltider til svækkede ældre er en tværfaglig opgave, men køkkenet skal kende anbefalingerne og gerne kunne omsætte dem til appetitlig mad, der passer til den spisendes præferencer og behov.

På denne side har vi samlet forskellige materialer og viden, der kan supplere den faglighed og viden, som jer, der har ansvaret for ældremaden rundt om i madservice og i produktionskøkkenerne på plejehjem, allerede har.

Anbefalinger for den danske institutionskost

Disse anbefalinger, som er udarbejdet i et samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, DTU Fødevareinstituttet og Sundhedsstyrelsen, gælder danske institutioner generelt, hvor bespisning indgår som en del af institutionens funktion eller behandling. Derfor gælder anbefalingerne også for plejehjem og leverandører af madservice .

Læs Anbefalinger for den danske institutionskost

Når ældres ernæring og grønne måltider skal gå hånd i hånd

Den grønne omstilling fylder meget også i de offentlige køkkener, men hvordan får I i praksis de klimavenlige eller grønnere måltider til at gå hånd i hånd med svækkede ældres ernæringsmæssige behov for protein og energi? Det kan du blive klogere på i nedenstående webinar.

Se webinaret Når ældres ernæring og grønne måltider skal gå hånd i hånd

Opdateret 12 MAJ 2025