xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Pulje: Kan ny behandlings­metode fryse smerter væk?

Offentlige og private aktører kan nu søge om midler til at vurdere effekten af smertebehandlingsmetoden Cryoneurolose, som er en metode, hvor smerter fryses væk.

10 APR 2018

Offentlige og private aktører kan nu søge om midler til at vurdere effekten af smertebehandlingsmetoden Cryoneurolose, som er en metode, hvor smerter fryses væk.

Cryoneurolyse er en ny behandlingsform, hvor nerverne fryses med ekstrem kulde, og kroppens evne til at sende smertesignaler til hjernen derved bliver blokeret. Cryoneurolyse kan blandt andet bruges mod kroniske smerter i lænd/ryg, smerter efter operation, gigt, hovedpine og andre typer af neurogene smerter.

Viden om behandlingens effekt er stadig begrænset, og derfor kan offentlige og private aktører nu søge om midler til at foretage en systematisk, videnskabelig vurdering af effekterne af Cryoneurolyse. Vurderingen kan anvendes til at overveje, om behandlingen bredt skal indføres som behandlingstilbud i sundhedsvæsnet.

”Mængden af videnskabelig litteratur om effekten af behandlingsmetoden er indtil videre begrænset, og der mangler data på området, så der kan ske en videnskabelig evaluering af behandlingens virkninger og bivirkninger,” siger Maria Herlev Ahrenfeldt, specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen.

Puljen er en del af satspuljen på sundhedsområdet 2018-2021, hvor der er afsat 11 mio. kr. i 2018-2021. Puljen kan søges af offentlige og private aktører i samarbejde med offentlige aktører.

Ansøgningsfrist for at søge om puljemidler er 6. juni 2018. 

Information om puljen

Ansøgningsskema