xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Mød os på Folkemødet 2018

Hvordan indretter vi sundhedsvæsenet til fremtidens multisyge patienter? Og hvordan skal akutplanlægningen se ud de kommende ti år. Det er nogle af de emner, som der bliver holdt debatter om på årets Folkemøde.

22 MAJ 2018

Hvordan indretter vi sundhedsvæsenet til fremtidens multisyge patienter? Og hvordan skal akutplanlægningen se ud de kommende ti år. Det er nogle af de emner, som der bliver holdt debatter om på årets Folkemøde.

Sundhedsstyrelsen deltager på årets Folkemøde på Bornholm, hvor vi har debatter og aktiviteter om aktuelle sundhedsemner og deltager i andres debatter. 

”Debatterne og vores andre aktiviteter på Folkemødet skal give mulighed at debattere med borgere, fagpersoner og organisationer. Vi vil gerne diskutere nogle af de aktuelle sundhedsemner, som vi er optaget af i vores arbejde og få en bred debat, som vi kan bringe med tilbage til vores videre arbejde” siger direktør Søren Brostrøm. 

Hvordan indretter vi sundhedsvæsenet til multisyge patienter?

En af Sundhedsstyrelsens debatter på Folkemødet handler om multisygdom. Hver femte dansker lever med to eller flere kroniske sygdomme – og er såkaldt multisyge, og det tal forventes at stige fremover. Derfor handler debatten på Folkemødet om, hvordan vi skaber mere patientvenlige og borgernære løsninger for de patienter i dag og fremover.  

Der er store krav til den enkelte patient, fordi de skal indgå i flere forløb samtidig, og mange savner en sammenhæng i deres behandling og i deres møde med sundhedsvæsenet. Samtidig betyder stigningen i mennesker med multisygdom også, at sundhedsvæsenet belastes mere, for mennesker med multisygdom har flere kontakter med sundhedsvæsenet, og de har oftere akutte og forebyggelige indlæggelser.

”Det, som vi håber, at debatten kan bidrage med, er at vise, hvilke erfaringer og udfordringer der er med at give den bedst mulige behandling til mennesker med multisygdom, og at høre hvordan de bliver mødt i sundhedsvæsenet, så vi kan se, hvor der er behov for en forstærket indsats”, siger Søren Brostrøm.

Der er også debatter om værdig ældrepleje, ulighed i sundhed i kommunerne, præsentation af årets kampagne til festivaler og spillesteder om Mindre druk - Mere fest og meget mere. Desuden er der hver dag besøg i ”Den varme stol”, hvor Sundhedsstyrelsens direktør inviterer centrale beslutningstagere til en dialog om, hvad der sker med sundhedsvæsenet og fremtidens udfordringer.

Se oversigten over Sundhedsstyrelsens debatter og andre aktiviteter på Folkemødet 2018