xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Kvalitetssikring af patientuddannelse

10 DEC 2012

Sundhedsvæsenets tilbud om patientuddannelse kan understøtte borgere med kronisk sygdoms handlekompetence og evne til at kunne mestre livet med kronisk(e) sygdom(me), selvom der fortsat er områder indenfor patientuddannelse, hvor der er behov for mere viden.

I de senere år er der gjort en stor indsats i regioner og kommuner for at udvikle og afprøve patientuddannelsesprogrammer, og en større udbredelse er undervejs. Det er i den forbindelse afgørende, at den tilbudte patientuddannelse har den fornødne indholds- og læringsmæssige kvalitet og tilbydes til de rette borgere på det rette tidspunkt.

I nærværende publikation giver Sundhedsstyrelsen en række anbefalinger til at arbejde med systematisk kvalitetssikring af patientuddannelse baseret på aktuel viden og evidens og på de foreløbige erfaringer i regioner og kommuner. Publikationen er version 1.0 som bidrag til den løbende udvikling på feltet.

Publikationen er rettet til administrative og faglige ledere i regioner (sygehuse og almen praksis) og kommuner samt til sundhedspersonale og andre faglige aktører over alt i landet, der deltager i arbejdet og udviklingen af patientuddannelse.

Elektronisk udgave