xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Familiens hverdag

Få gode råd til hverdagen med en teenager i familien – både i forhold til struktur og den usikkerhed og de bekymringer, der kan dukke op hos alle forældre.

Ekspertens tips til struktur og aflastning

Det kan være en stor hjælp for en almindelig forvirret teenager, hvis du som forælder kan planlægge en uge frem for at skabe ro og overblik. I artiklen kan du læse mere om, hvordan du får mere struktur på hverdagen til glæde for dig selv og din teenager. I nogle perioder kan teenageren måske heller ikke overskue det samme som før. Her kan du også hjælpe ved at aflaste den unge. I videoen giver psykolog Ulla Dyrløv sine tips til, hvordan du kan aflaste din teenager.
Læs artiklen

Hvornår skal jeg bekymre mig?

Som forælder er det naturligt at bekymre sig, men man kan også bekymre sig for meget. Det er en balance, man skal være opmærksom på. Det vigtigste er, at du holder øje med barnets generelle trivsel. I filmen kan du høre om, hvad du kan gøre som forælder, hvis dit barn mistrives.
Læs artiklen

Dårlig samvittighed

Nogle gange kan man som forældre blive ramt af følelsen af ikke at slå til eller blive udfordret på, om man “gør det rigtige” eller “gør det godt nok”.
Læs artiklen

Sådan ser en teenager i trivsel ud

Alle forældre ønsker, at deres barn har det godt. I teenageårene kan det dog være svært at spotte trivsel såvel som mistrivsel.
Læs artiklen

Når du er bekymret

Det er helt naturligt at bekymre sig om sit barn, og som forælder kan det være svært at finde ud af, hvordan man skal håndtere bekymringerne.
Læs artiklen

Bliver mit barn mobbet?

I teenageårene er behovet for at indgå i fællesskab stort. Børn gør meget for at høre til og være en del af fællesskabet, og det er mange forældres bekymring at have et barn, der mobbes, holdes uden for eller ignoreres af fællesskabet.
Læs artiklen

Er mit barn god mod andre?

Det er vigtigt at tale om mobning, da det har en stor negativ påvirkning på dem, der bliver mobbet. Konsekvenser som kan række ind i voksenlivet. Men det er også vigtigt at rette fokus mod de børn, der mobber eller ikke behandler andre godt, da det kan betyde, at barnet, der mobber, ikke trives.
Læs artiklen

Hør forældre og teenagere tale om forskellige dilemmaer