xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

National sundhedsprofil unge 2011

28 NOV 2011

Når det drejer sig om sundhedsfremme og forebyggelse er der særlig grund til at fokusere på børn og unges livsstil. Der sker mange omvæltninger i teenageårene, hvor der udover den naturlige biologiske udvikling, sker store psykiske og sociale forandringer. Vi ved, at de usunde vaner, der grundlægges tidligt i livet, både er mere skadelige for kroppen, idet den ikke er fuldt udviklet, men også har tendens til at blive fastholdt i voksenlivet.

Sundhedsstyrelsen har derfor i denne rapport sat fokus på de unges livsstil. Hvordan trives de? Hvor meget ryger og drikker de? Hvordan ser det ud med sammenhængen mellem de enkelte risikofaktorer? Det er nogle af de spørgsmål der bliver besvaret i denne rapport. Data kommer fra besvarelser fra ca. 12.000 unge i alderen 16-20 år, som har deltaget i den landsdækkende undersøgelse ’Den nationale Sundhedsprofil – hvordan har du det? 2010’.

Rapporten er tænkt som et opslagsværk med hovedvægt på sundhedsvaner på områderne rygning, alkohol, fysisk aktivitet, illegale stoffer og mental sundhed. Det er håbet, at regioner og kommuner kan bruge disse data i deres planlægning og prioriteringen af deres sundhedsindsatser.

National sundhedsprofil unge 2011


Trykt version bestilles her