xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Et godt liv uden røg

FILM 15 OKT 2010

En relativt stor andel af borgere med anden etnisk baggrund er rygere, og også i denne befolkningsgruppe er der et stort ønske om at droppe tobakken. 

Filmen Et godt liv uden røg, fortæller personlige erfaringer ved rygning og rygestop. Filmen mødekommer et stort ønske om at kunne give hjælp og støtte til borgerne på deres eget sprog.

Formålet med materialet er at bidrage til information om rygning, motivere til rygestop samt understøtte planlægning og gennemførelse af rygestop.

Hvad betyder røgen for helbredet og omgivelserne, hvilke svære situationer kommer man ud for ved rygestop og hvordan kan man holde fast ved sin beslutning?

Filmen findes på dansk,engelsk, arabisk, somali, tyrkisk og urdu, og for hver sprog-gruppe er fortælleren, og dermed den personlige historie, forskellig, men hver gang med fokus på personens forhold til rygning og erfaringerne  med rygestop.

Materialet er udvikling i tæt samspil med målgruppen og med professionelle, der har erfaringer med at arbejde med borgere med anden etnisk baggrund. Materialet er velegnet til selvhjælp.

Et godt liv uden røg (stoplinien.dk)