xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Rapport om anbefalinger for behandling af PTSD hos veteraner

21 DEC 2010

En arbejdsgruppe nedsat af Sundhedsstyrelsen anbefaler i en ny rapport, at regionerne etablerer højt specialiserede tilbud om psykiatrisk behandling af veteraner med post traumatisk stress syndrom (PTSD).

Anbefalingen er én af en række anbefalinger om den fremtidige tilrettelæggelse af behandlingen af patienter, der har fået psykiatriske lidelser - primært svær PTSD – efter militærtjeneste.

Arbejdsgruppen blev nedsat i 2009 og havde til formål at afklare og beskrive regionernes og forsvarets tilbud til psykisk traumatiserede veteraner og komme med anbefalinger om indsatser på området. Arbejdsgruppen har drøftet diagnostik og behandlingstilbud til veteraner med psykiske lidelser, primært PTSD, herunder behovet for oprettelse af specialiserede tilbud.

Rapporten med forslag til nye anbefalinger om behandling af PTSD hos veteraner har været i bred høring hos de videnskabelige selskaber, faglige organisationer, regioner og patientforeninger med flere. Høringsfristen var den 15. september 2010.

Udover selve rapporten linkes også til en oversigt over høringsparter, alle indkomne høringssvar samt et høringsnotat med sammenfatning af høringssvarene.

For yderligere oplysninger kan overlæge Marianne Jespersen kontaktes på telefon 72 22 77 11.

Høringsmateriale

Rapporten "Behandling af PTSD hos veteraner - anbefalinger for fremtidig planlægning"

Høringsnotat

Høringsparter

Høringssvar (zip-fil)