xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

National strategi for psykiatri

25 AUG 2009

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en national strategi for psykiatri for at styrke indsatsen på det psykiatriske område. Psykiske lidelser er et af de tungeste sygdomsområder på linje med kræft og hjertesygdomme og har store konsekvenser både for borgeren og for familien. Mange danskere kender til psykiske lidelser - 10-20 pct. af den danske befolkning skønnes på et givet tidspunkt at lide af en psykisk sygdom.

Sundhedsstyrelsens Nationale Strategi er pejlemærke for en samlet og sammenhængende langsigtet udvikling af indsatsen til gavn for mennesker med psykiske lidelser. Strategien er ikke en egentlig handlingsplan, men den indeholder fokusområder, der kan omsættes til konkrete initiativer.

Det er vores vision, at det skal være lettere at være psykisk syg, der skal være muligheder for at få hjælp tidligt, og der skal være en vifte af forskellige tilbud målrettet den enkelte borgers behov. Der skal være tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft indenfor det psykiatriske område, og endelig skal vi sørge for at generere og sprede viden om forebyggelse og behandling.

Bestil trykt version