xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Idékatalog II - fra ældreråd til ældreråd

VIDEN OG INSPIRATION 01 JUL 2003

ÆldreForum har indsamlet erfaringer og ideer fra godt halvdelen af landets ældreråd, som videregives i Idékataloget. Desuden besvares nogle af de tvivlsspørgsmål om lovgivningen om ældreråd, som lokalt har givet anledning til misforståelser og brydninger.

Dokument

Idékatalog II - fra ældreråd til ældreråd

Om udgivelsen

Mange af de beslutninger og prioriteringer, der har betydning for ældres hverdag, træffes i kommunerne, og via ældrerådene har ældre mulighed for indflydelse i det lokale demokrati.

Ældrerådenes resultater afhænger af det enkelte råds evne til at bidrage med kompetent rådgivning og til at samarbejde med kommunalbestyrelsen, herunder at vise forståelse for kommunens mange andre opgaver. Men også evnen til at skabe kontakt til baglandet og til at samarbejde med ældrecentre, ældre-organisationer og hjemmepleje m.fl. er vigtig.

Indhold

ÆldreForum har indsamlet erfaringer og ideer fra godt halvdelen af landets ældreråd, som videregives i Idékataloget. Der er bl.a. eksempler på konkrete arbejdsopgaver, forskellige former for tilrettelæggelse af det daglige arbejde, samarbejde med kommunalbestyrelse og forvaltninger, inddragelse af ældrerådene i de kommunale beslutningsprocesser, valg til ældrerådene og kontakt til baglandet.

Desuden besvares nogle af de tvivlsspørgsmål om lovgivningen om ældreråd, som lokalt har givet anledning til misforståelser og brydninger. Endvidere er der medtaget konkrete redskaber til det daglige arbejde, fx et eksempel på vedtægter og forretningsorden, beskrivelse af klage- og tilsynssystemet på det sociale område samt oplysninger om relevante informationskilder og litteratur.