xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Idékatalog - fra ældreråd til ældreråd

VIDEN OG INSPIRATION 01 JAN 1997

 

Ifølge lov nr. 1114 af 20. december 1995 skal Danmarks kommuner alle oprette ældreråd. Dette er mange steder sket, samtidig med at Socialministeren i 1996 nedsatte ÆldreForum, et uafhængigt råd, der skal inspirere politikere, administratorer og landets borgere, så ældres ressourcer, muligheder og behov bliver synlige og stimuleres, ikke blot inden for ældregruppen, men også fra denne til det resterende samfund.

Ældreråd og ÆldreForum er tænkt som ligeværdige parter, så dialogen om ældrepolitik og -initiativer foregår vekslende decentralt-centralt og centralt-decentralt. Om et formaliseret hierarki er der heldigvis ikke tale. Et af ÆldreForums første initiativer efter igangsætningen i oktober 1996 var at skrive til alle dengang fungerende ældreråd og bede om en beskrivelse af lokale initiativer, der var igangsat af eller blev forestået af ældre.

De besvarelser, ÆldreForum modtog, afspejler klart den grøde, der er inden for ældrearbejdet i landets kommuner. Formålet med den foreliggende informationspjece er at inspirere ældrerådene ved at oplyse om det spektrum af ideer, som besvarelserne udgjorde og dermed bidrage til, at endnu flere ældre får en aktiv og indholdsrig tilværelse.

Idekatalog - fra ældreråd til ældreråd

Se desuden

Idekatalog II - fra ældreråd til ældreråd - 2003