xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Ny pulje skal styrke den sundhedsfaglige rådgivning for medarbejdere på botilbud

Regionerne kan i samarbejde med kommunerne søge om penge til at forbedre den sundhedsfaglige rådgivning og gøre adgangen til psykiatrisk udredning lettere for borgere med psykiske lidelser.

27 FEB 2017

Regionerne kan i samarbejde med kommunerne søge om penge til at forbedre den sundhedsfaglige rådgivning og gøre adgangen til psykiatrisk udredning lettere for borgere med psykiske lidelser.

Borgere med psykiske lidelser udskrives i dag tidligere til botilbud eller eget hjem, frem for at være indlagt i længere perioder. Dermed kan de bo i vante omgivelser samtidig med, at de modtager behandling. 

Puljen er oprettet for at sikre, at borgerne følger og opsøger den behandling, de har brug for, og hjælpe medarbejderne i deres arbejde på botilbuddene. 

”Puljen vil blandt andet sikre, at borgere med psykiske lidelser på botilbud får mere stabile forløb ved at styrke samarbejdet mellem den regionale psykiatri og de kommunale botilbud. Gennem muligheden for at øge den sundhedsfaglige rådgivning til medarbejdere på botilbuddene sikrer vi, at borgeren får lettere ved at få den nødvendige henvisning og udredning” siger Benjamin Ebeling, læge i Sundhedsstyrelsen. 

Puljemidlerne skal styrke psykiatrisk behandling af borgeren, ved at de udgående funktioner i psykiatrien eksempelvis kan foretage:

  • Faglig rådgivning og sparring til medarbejdere på botilbud
  • Subakut vurdering af borgeren på botilbuddet
  • Henvisning til psykiatrisk vurdering og indlæggelse på psykiatrisk sygehus

Information om puljen

Puljen indgår i satspuljeaftalen for 2017-2020, hvor der i perioden er afsat 59 millioner kroner til at styrke den sundhedsfaglige rådgivning til medarbejdere på botilbud med borgere med psykiske lidelser, samt give lettere adgang til psykiatrisk udredning. 

Projektet skal igangsættes medio 2017 og afsluttes inden udgangen af 2020.

Frist for ansøgning om midler er den 28. april 2017.

Alle regioner kan søge puljen i samarbejde med en eller flere kommuner, hvorefter der bliver bevilget midler på baggrund af de indkomne ansøgninger.

I tilknytning til projektet bliver der tilknyttet en ekstern evaluator til evaluering af projektet, der skal bidrage til ny viden på området.