xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Høring: Nye anbefalinger for kroniske lænderygsmerter

Sundhedsstyrelsen sender nye faglige anbefalinger for tværsektorielle forløb for mennesker med kroniske lænderygsmerter i høring. Høringsfristen er den 18. januar 2017.

14 DEC 2016

Sundhedsstyrelsen sender nye faglige anbefalinger for tværsektorielle forløb for mennesker med kroniske lænderygsmerter i høring. Høringsfristen er den 18. januar 2017.

Mennesker der har kronisk ondt i lænderyggen er meget forskellige og kan derfor have forskellige behov for indsatser igennem deres forløb.

Nye anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen skal medvirke til, at mennesker med kroniske lænderygsmerter får forløb af høj, ensartet kvalitet og til at skabe sammenhængende forløb. 

”De mennesker, der har kroniske smerter i lænderyggen, kan have forskellige behov. Derfor er det vigtigt, at hele forløbet bliver tilpasset den enkelte, så de får de rette indsatser. Det skal de nye anbefalinger blandt andet bidrage til. Samtidig skal de give sundhedsvæsenets aktører en klarhed over, hvilke tilbud der kan hjælpe borgerne,” siger Kirsten Hansen, der er sektionsleder i Sundhedsstyrelsen. 

Anbefalingerne er Sundhedsstyrelsens faglige rådgivning, og er baseret på kliniske retningslinjer og faglige vejledninger samt faglig konsensus. I anbefalingerne indgår også videnskabelige undersøgelser, ekspertskøn og erfarings- og praksisbaseret viden. 

Anbefalingerne er udarbejdet af Sundhedsstyrelsen i samarbejde med en bredt sammensat arbejdsgruppe. 

Målgruppen for anbefalingerne er sundhedsfaglige ledere, planlæggere og sundhedspersonale, der beskæftiger sig med mennesker med kroniske lænderygsmerter - på sygehusene, i almen praksis og speciallægepraksis samt i kommunerne.

Høringsmaterialet kan findes på Høringsportalen