xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Resultat af IRFs behovsanalyse 2022: et troværdigt navn blandt læger i almen praksis

Indsatser for Rationel Farmakoterapi (IRF) i Sundhedsstyrelsen undersøgte i starten af 2022 læger i almen praksis’ kendskab og behov for formidling af Sundhedsstyrelsens anbefalinger på lægemiddelområdet. Det skete i samarbejde med analyseinstituttet Epinion. Du kan læse resultaterne af undersøgelsen i rapporten nedenfor.

Behovsanalysen viser, at IRF har et stærkt brand, og bliver vurderet til at være troværdig og uafhængig. Flere af Sundhedsstyrelsens anbefalinger på lægemiddelområdet bliver læst og brugt, men der er også områder, hvor der er plads til forbedring. Der er især en efterspørgsel fra læger i almen praksis om, at IRF bliver mere synlige i forhold til anbefalinger for rationel farmakoterapi.

Sundhedsstyrelsen arbejder for at fremme rationel brug af lægemidler – både i valget af lægemiddel, og når et fravalg er det bedste valg. Vores anbefalinger på lægemiddelområdet sker via forskellige kanaler, blandt andet Månedsbladet Rationel Farmakoterapi og Seponeringslisten. Vores primære målgruppe er som oftest læger i almen praksis, når det er budskaber fra IRF.

Vi undersøgte derfor kendskabet og brugen af de forskellige anbefalinger, der kan være relevante for læger i almen praksis. Nationale anbefalinger på lægemiddelområdet bør som udgangspunkt følges, med mindre at der er gode grunde til ikke at gøre det. Derfor vil vi gerne vil blive bedre til at kommunikere anbefalingerne klart og enkelt, så det er så let som muligt at følge i den kliniske hverdag.

Du kan læse hele rapporten her: Behovsanalyse IRF

Kontakt:

Chefkonsulent Solveig Forberg, sofn@sst.dk 

Om dataindsamlingen og lovgrundlaget for den

Sundhedsstyrelsen er dataansvarlig for projektet. Databehandlere på projektet er Epinion (indsamling af kontaktoplysninger). Praksissens oplysninger vil aldrig blive brugt til formål, der er uforenelige med det oprindelige indsamlingsformål. Alle oplysninger behandles fortroligt, og dit svar vil ikke kunne genkendes i projektets formidling.

Kontaktoplysningerne vil alene blive anvendt til at sende invitations- og påmindelsesbreve til en spørgeskemaundersøgelse om oplevelse med Indsatser for Rationel Farmakoterapi (IRF).

 

Lovgrundlaget for at gennemføre undersøgelsen er sundhedsloven. Lovgrundlaget for behandlingen af de indsamlede data er databeskyttelsesforordningen. Vi sletter praksissens oplysninger  senest tre måneder efter undersøgelsen er afsluttet. Du kan få mere information om praksissens rettigheder ved at følge linket her eller ved at kontakte dataansvarlige på databeskyttelse@sum.dk.

Opdateret 24 JUN 2022