xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
English

Private arrangementer, fester og fejringer i en tid med COVID-19

Sundhedsstyrelsens gode råd

PJECER 09 SEP 2020

Der er stadig ny coronavirus i Danmark, som kan føre til sygdommen COVID-19, og når mange mennesker er samlet stiger risikoen for smittespredning. Derfor er det vigtigt at forebygge smitte ved private arrangementer og fejringer, fx ved at begrænse antallet af deltagere og sikre, at de deltagene holder 1 meters afstand til hinanden. 

Her præsenteres vigtige smitteforebyggende anbefalinger og en række eksempler på, hvordan du og dine gæster kan følge anbefalingerne til din fest eller andet private arrangement, hvis du holder det i eget hjem, have eller steder, hvor der ikke er professionel hjælp, fx fejring i et medborgerhus.

Hvis du holder din fest i en restaurant eller lignende sted med professionelt personale, er der desuden lavet særlige retningslinjer til disse, som skal følges.

Versioner

2. version: 9. september 2020

Skærpede anbefalinger om at begrænse antallet af gæster og øget opmærksomhed på, at gæster skal holde mindst 1 meters afstand til hinanden.Øget opmærksomhed på aktiviteter, der kan øge smitterisiko som fællessang, taler, dans og selskabslege. Anbefalinger om at sikre mindst 2 meters afstand ved sang og taler, og erstatte aktiviteter som dans og selskabslege med højt aktivitetsniveau med aktiviteter, hvor smitterisikoen er mindre.Billeder med inspiration til, hvordan indretningen kan hjælpe med at forebygge smittespredning. 

 

1. version: 17. juni 2020