xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Ældre og forebyggende hjemmebesøg

01 DEC 2005

­Heri præsenteres hovedkonklusionerne fra en videnskabelig undersøgelse i 34 danske kommuner af effekterne af et uddannelsesprogram for forebyggende hjemmebesøgere og praktiserende læger i lokalområdet. Publikationen er også oversat til engelsk.

Dokument

Ældre og forebyggende hjemmebesøg

Om udgivelsen

Forebyggelse ved besøg i hjemmet er et centralt led i indsatsen for at hjælpe ældre til at bevare deres fysiske og psykiske funktionsniveau og dermed fastholde et uafhængigt liv så længe som muligt.

Både dansk og international forskning har vist, at en veltilrettelagt indsats med forebyggende hjemmebesøg har en positiv indvirkning på ældres liv og helbred. En dansk undersøgelse i 34 kommuner har bl.a. vist, hvordan et uddannelsesprogram for forebyggende hjemmebesøgere og praktiserende læger i lokalområdet, påvirkede funktionsniveau, overflytning til pleje-institutioner og antallet af dødsfald hos de ældre, der deltog i undersøgelsen.

Hovedkonklusionerne fra denne undersøgelse præsenteres sammen med et afsnit om forebyggelse, aldring og svækkelse samt et afsnit om etiske overvejelser i forbindelse med arbejde i ældres eget hjem.

Videnskabelig artikel

Undersøgelsen og den danske ordning med forebyggende hjemmebesøg er endvidere omtalt i en videnskabelig artikel, som blev publiceret i Zeitschrift für Gerontologie und Geriatrie i 2007. Se resumé af artiklen her:

Preventive home visits to older people in Denmark - Why, how, by whom, and when?