×

Kommuner og sundheds­planlægning

Børn leger i rebbane over sandareal på legeplads

Inspiration og information om hvordan sundhedsindsatser kan planlægges.

Kampagner

Information om Sundhedsstyrelsens kampagner

Den nationale sundhedsprofil er en landsdækkende undersøgelse om danskernes trivsel, sundhed og sygdom. Formålet med undersøgelsen er at indhente viden, der kan bruges som grundlag for at planlægge og målrette sundhedstilbuddene i regionerne og kommunerne. 

Forebyggelsespakker

Forebyggelse og sundhedsfremme skal fremover foregå efter ensartede principper i alle kommuner og baseres på den seneste faglige viden. Det er ambitionen med Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker, som indeholder anbefalinger til systematiske indsatser og handlinger.

Samarbejde om forebyggelse

Der skal et godt samarbejde til mellem almen praksis og kommunen, for at borgerne oplever sammenhængende og effektive forebyggelsesforløb på tværs af sektorer. Et nyt materiale giver inspiration til, hvilke elementer der er vigtige at styrke og have fokus på i samarbejdet.

Materialet giver anbefalinger og konkrete eksempler på, hvordan almen praksis og kommunen kan sikre det gode samarbejde om at få sammenhængende forebyggelsesforløb til borgerne. Samarbejdet skal være på flere niveauer, både konkret i forhold til den enkelte borger og på det overordnede niveau mellem almen praksis og kommunen.

Samarbejde om forebyggelse (2014) 

Relaterede links

Opdateret 24. juni 2016