xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Få inspiration til træning sammen med mennesker med demens

Træning skal være sjovt – og være en del af livet, også når man er blevet ældre. Sundhedsstyrelsen inviterer i efteråret til 6 workshops om træning sammen med mennesker med demens over hele landet.

22 AUG 2023

Mennesker med demens har brug for træning ligesom alle andre mennesker. Med alderen bliver ens muskler svagere og balancen kan blive svækket. Man har behov for både almindelig træning og styrketræning, så man også i en høj alder kan klare hverdagens opgaver. Samtidig kan det generelle funktionsniveau øges ved træning.

Indimellem kan det være svært at finde på øvelser, finde det rette niveau eller få igangsat træning. Måske er du også usikker på, hvor meget borgeren kan klare? Derfor afholder vi nu 6 gratis workshops, hvor du kan få inspiration til træningen.


Afprøv øvelserne selv

På workshoppen vil der både være introduktion til området og træning af selve øvelserne. Du får også mulighed for faglig sparring og drøftelse.

Træningen vil tage udgangspunkt i 3 forskellige fysiske miljøer: Hjemmet, træningscenteret og ude i naturen. Fælles for alle øvelserne er, at de kan gradueres, så de kan passe til den enkelte borger og at det er øvelser man kan have sjov med at udføre.

Målgruppe

Arrangementet henvender sig til dig, der er frivillig i en organisation eller lignende, kommer fra en patientforening eller til dig, der arbejder på plejecenter, i et dagtilbud, motionstilbud. Det er gratis at deltage.

Hvor og hvornår?

Jylland

  • Fjerritslev den 21. september 2023 kl. 9-15
  • Brande den 22. september 2023 kl. 9-15
  • Ribe den 3. oktober 2023 kl. 9-15

Sjælland

  • Vallensbæk den 25. oktober 2023 kl. 9-15
  • Hårlev den 26. oktober 2023 kl. 9-15

Fyn

  • Odense den 28. september 2023 kl. 9-15

 

Læs mere og tilmeld dig

 

Træningsguide for mennesker med demens

Workshopsne tager udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens udgivelse Træningsguide for mennesker med demens. Se træningsguide og øvelsesfilm nedenfor:

Se træningsguiden for mennesker med demens

Modtag nyheder fra Sundhedsstyrelsen

Vores pressemeddelelser og nyheder er opdelt i otte temaer, og du har selv mulighed for at tilpasse nyhedsstrømmen fra os, så du kun modtager nyheder, der handler om de emner, du er mest interesseret i.

 

Se overblikket og tilmeld dig vores nyhedstemaer

 

Hvis du i forvejen modtager nyheder fra Sundhedsstyrelsen, kan du ændre dit abonnement ved at gå ind på en af de e-mails, du har fra Sundhedsstyrelsen og klikke på 'Opdater tilmeldinger' eller 'Afmeld'.

 

Denne nyheds temaer:

 

Nyt på ældreområdet