xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Danske unge har en europæisk 1. plads i påbegyndte vaccinations­forløb

Tilslutningen til vaccinationsprogrammet mod COVID-19 er tårnhøj, og en stor del af de yngre målgrupper har nu også taget imod tilbuddet om vaccination, viser Sundhedsstyrelsens nye statusrapport.

05 AUG 2021

74 procent af unge i alderen 18-24 år har allerede modtaget første vaccinationstik mod COVID-19, viser den seneste opgørelse fra 30. juli. Dermed har danske unge en førsteplads blandt europæiske lande med mindst 1 mio. indbyggere. Små østater som Malta og Island ligger dog højere end Danmark.

Blandt de ældre unge i alderen 25-29 og 30-34 år er der også en flot tilslutning til første vaccinationsstik på henholdsvis 65 procent og 62 procent. Sundhedsstyrelsen forventer, at tallet stiger i takt med, at sommerferien slutter, og mange kommer hjem fra ferie og tager imod vaccinationstilbuddet. For at bakke op om det, arbejder Sundhedsstyrelsen med at gøre tilbuddet let tilgængeligt for også de unge målgrupper, blandt andet via målrettede informationskampagner.

”Jeg er enormt glad for at se, at så mange unge allerede har taget imod vaccinationstilbuddet. Det er et vigtigt led i at sikre god epidemikontrol, at også de unge lader sig vaccinere. Vi skal have de sidste unge med, så jeg opfordrer alle til at blive vaccineret her efter ferien, der er ledige tider!”, siger Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen.

I aldersgruppen 25-29 år og 30-34 er der lidt færre kvinder end mænd, der er begyndt på et vaccinationsforløb. Det kan blandt andet skyldes, at Sundhedsstyrelsen frem til uge 29 ikke anbefalede gravide og ammende at blive vaccineret. På baggrund af internationale erfaringer og et mere solidt datagrundlag har Sundhedsstyrelsen i slutningen af juli foretaget en ny vurdering, så gravide og ammende nu anbefales at blive vaccineret mod COVID-19. Sundhedsstyrelsen forventer derfor, at der vil være flere i disse målgrupper, der booker tid til vaccination, når de kommer hjem fra sommerferie.

God tilslutning blandt 12-15-årige

For tre uger siden blev de 12-15-årige også inviteret til vaccination, og også her er reaktionerne på invitationen kommet godt fra start. Halvdelen af de inviterede har allerede enten booket tid til vaccination eller modtaget første vaccinationsstik.

”Vi er meget tilfredse med, at halvdelen af de inviterede i alderen 12-15 år allerede er enten vaccineret eller har tid til vaccination. Det er godt gået midt i en sommerferie, hvor det kun er tre uger, siden de modtog invitation til vaccination. Det er afgørende for vores kontrol med epidemien, at så mange som muligt bliver vaccineret, og vi vil selvfølgelig rigtig gerne have endnu flere til at tage imod tilbuddet, gerne her inden skolestart”, siger Søren Brostrøm.

Der er stadig 10 procent af de 12-15-årige, der afventer en invitation til vaccination, og det skyldes, at de yngste i målgruppen først inviteres til vaccination på det tidspunkt, hvor de fylder 12 år.

På nuværende tidpunkt har over 83 procent af alle inviterede modtaget første stik, og 63 procent af os er færdigvaccinerede.

Læs den seneste statusrapport