xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
English

Ny inspirationsbank skal skabe bedre måltider til ældre

Sundhedsstyrelsen lancerer i dag en ny inspirationsbank med cases fra kommunerne om mad, måltider og ernæring til ældre kaldet ”Bedre måltider til ældre”.

08 OKT 2019

I inspirationsbanken kan køkkenmedarbejdere, diætister, SOSU’ere og andre, der arbejder med området, blive inspireret til at sætte nye tiltag i gang eller bygge videre på andres gode erfaringer.

Formålet med Bedre måltider til ældre er at løfte kvaliteten af de tilbud, der er i dag til de ældre, ved at inspirere og opfordre til at dele viden og erfaringer mellem de fagprofessionelle.

”Der findes en masse gode eksempler rundt omkring i kommunerne, hvor der er sat gode forsøg eller projekter i gang for eksempel for dem, der modtager madservice, bor i plejebolig eller lignende. Men det er ikke altid, at den viden og de erfaringer, de enkelte steder ligger inde med, bliver delt med andre. Og det er det, formålet er med det her tiltag”, siger projektleder på initiativet Louise Hansen.

I inspirationsbanken er der både eksempler på små og store tiltag og til flere forskellige målgrupper. Der er for eksempel cases om, hvordan man kan arbejde med at skabe bedre kultur om måltiderne i plejeboliger, om hvordan man udvikler kost til personer med synkebesvær i madservice, og hvordan man kan organisere arbejdet med at udvikle medarbejdernes kompetencer eller samarbejde på tværs.

Bedre måltider for ældre bygger videre på en indsats fra Fødevarestyrelsen, der har eksisteret siden 2015, men som nu bliver relanceret i nye omgivelser og med nyt indhold. Der vil nemlig løbende blive tilføjet nye cases indtil udgangen af 2021.

Du finder Bedre måltider til ældre her

I forlængelse af lanceringen af Bedre måltider til ældre, afholder Sundhedsstyrelsen også en række temadage under det samme emne.

Du kan læse mere om og tilmelde dig temadagene her