xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Sundheds­styrelsen styrker chefgruppen

Sundhedsstyrelsen ansætter en vicedirektør og udvider samtidig chefgruppen med yderligere to chefer.

11 JUN 2018

Sundhedsstyrelsen ansætter en vicedirektør og udvider samtidig chefgruppen med yderligere to chefer.

Sundhedsstyrelsen har eksisteret siden 1909. Som landets øverste sundhedsfaglige myndighed har vi en central og unik position på sundheds- og ældreområdet i Danmark. De seneste år har vi skærpet vores profil samtidig med, at vi har tilpasset opgaverne til udviklingen og udfordringerne på sundheds- og ældreområdet – både fagligt og organisatorisk. 

Siden han tiltrådte i 2015 har Søren Brostrøm alene udgjort direktionen i Sundhedsstyrelsen. Nu vil han ansætte en vicedirektør. 

"Jeg startede med en lille chefgruppe, og vi havde brug for at arbejde meget tæt i den reetablering af vores omdømme og sociale kapital, som var hovedopgaven de første år. Det er lykkedes, og nu hæver vi ambitionsniveauet yderligere", siger Søren Brostrøm, og tilføjer, "Jeg søger ikke en vicedirektør til at hjælpe med det administrative, eller til pynt. Jeg søger en meget stærk faglig profil, med indgående sektorkendskab og med ledersuccesser. En soul-mate, om man vil, som jeg kan danne tæt strategisk parløb med. Ligesom jeg forventer af de nye centerledelser, med sideordnet ledelse".

For samtidig med, at Sundhedsstyrelsen skal have en ny vicedirektør, bliver også den øvrige chefgruppe styrket.

"Vi har en allerede en meget stærk chefgruppe. Den sociale kapital i styrelsen er stor, og vi skaber resultater", siger direktør Søren Brostrøm.

"Udvidelsen af chefgruppen sker ikke som svar på noget, der ikke fungerer, men er en meget strategisk satsning fra min side. Vi har et meget højt fagligt ambitionsniveau, vi får flere opgaver, og der er store udfordringer på sundheds- og ældreområdet, som vi skal bidrage til at løse. Det kræver mere ledelseskraft".

Konkret sker udvidelsen af chefgruppen ved, at der i de to største enheder i Sundhedsstyrelsen etableres en centerstruktur med to sideordnede chefer, der sammen varetager den strategiske ledelse af enheden. Der ændres altså ikke på antallet af enheder i Sundhedsstyrelsen og opgavefordelingen imellem dem. 

I enheden for Evidens, Uddannelse og Beredskab, som i dag ledes af Henrik Stig Jørgensen, vil der blive ansat yderligere en enhedschef, som sammen med Henrik Stig Jørgensen skal varetage ledelsen af det nye Center for Evidens, Uddannelse og Beredskab.

I enheden for Planlægning, som i dag ledes af Janet Samuel, vil der tilsvarende fremover være to sideordnede chefer. Her bliver den anden chef Helene Probst, som siden 2016 har haft orlov fra sin stilling som enhedschef i Sundhedsstyrelsen og været udstationeret af det danske Udenrigsministerium som Senior Policy and Planning Advisor i Tanzanias sundhedsministerium i Dar es-Salaam. Helene er speciallæge i samfundsmedicin og har en Master of Public Administration.

"Jeg er meget glad for at kunne styrke den vigtige planlægningsenhed, og med Janet og Helene har jeg et utroligt stærkt ledelsesteam. De har begge mange års erfaring med planlægning og styring på sundhedsområdet, og de har et indgående kendskab til det danske sundhedsvæsen’, siger direktør Søren Brostrøm. "Det er lidt af et dreamteam i vores fremtidige arbejde med både det nære sundhedsvæsen, kommende specialeplaner m.v.".

Søren Brostrøm understreger, at der er tale om åbne opslag, og at han er meget optimistisk i forhold til rekrutteringen.  

"Sundhedsstyrelsen har en stærk profil. Vi har et dynamisk, tværfagligt samarbejdsmiljø, og der vil være rig mulighed for at udvikle sine kompetencer, både fagligt og ledelsesmæssigt. Arbejdsklimaet er energisk, uformelt og præget af stort fagligt engagement og gensidig respekt. Man kan have det rigtigt sjovt i Sundhedsstyrelsen, samtidig med at man knokler for mere sundhed for alle".

Udvidelsen af ledelsen forventes at være på plads omkring oktober 2018. Herefter vil chefgruppen i Sundhedsstyrelsen udgøres af direktøren, vicedirektøren og 8 chefer.

Stillingsopslag Vicedirektør til Sundhedsstyrelsen

Stillingsopslag Centerchef til Sundhedsstyrelsen