xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Maksimale ventetider for juni 2018

Regionerne har indberettet til Sundhedsstyrelsen, om de maksimale ventetider for patienter med kræft- og hjertesygdom blev overholdt i juni måned. Der var 4 overskridelser i juni 2018 fordelt på fire regioner.

15 AUG 2018

Den manglende overholdelse af de maksimale ventetider for juni 2018 fordeler sig sådan:

  • 1 hændelse vedrørende kræftsygdom i Region Hovedstaden
  • 1 hændelse vedrørende kræftsygdom i Region Midtjylland
  • 2 hændelser vedrørende kræftsygdom i Region Nordjylland

Region Hovedstaden har oplyst, at overskridelsen vedrører en patient, som skulle udredes for kræft. Patienten ventede på udredning 1 dag for længe. Overskridelsen skyldes en fejlbooking. Region Hovedstaden har oplyst, at de har indskærpet arbejdsgangene overfor personalet.

Region Midtjylland har oplyst, at overskridelsen vedrører en patient, som skulle udredes for kræft. Patienten ventede på udredning 10 dage for længe. Overskridelsen skyldes, at tolkebureauet aflyste deres aftale, hvorefter regionen ikke kunne skaffe en tolk rettidigt. Regionen har oplyst, at hospitalsledelsen har anbefalet, at den regionale aftale med det anvendte tolkebureau bliver revideret for at forhindre lignende problemer.

Region Nordjylland har oplyst, de to overskridelser vedrører patienter, der skulle udredes for kræft. Patienterne ventede henholdsvis 2 og 3 dage for længe. Overskridelsen skyldes kapacitetsproblemer på det pågældende hospital, og at patienterne ikke fik tilbudt udredning på et andet hospital. Region Nordjylland har oplyst, at ledelsen på den radiologiske afdeling sikrer, at de korrekte procedurer vedrørende visitation og booking af undersøgelser bliver overholdt fremover.

 

Om de maksimale ventetider

Sundhedsministeriet indførte fra den 1. marts 2012 skærpede krav til regionernes indberetning om overholdelse af bekendtgørelsen om maksimale ventetider. Kravene indebærer, at regionerne hver måned skal oplyse Sundhedsstyrelsen om, hvorvidt de har overholdt reglerne om de maksimale ventetider i forhold til de konkrete patienter, der er blevet henvist til undersøgelse og behandling.

Se oversigten over maksimale ventetider