×

Høring: Vejledning om hygiejne ved langvarig indkvartering af mange personer

Oprettet 28. oktober 2016

Når mange personer er midlertidigt indkvarteret i længere tid, skal der være styr på hygiejnen. Derfor har Sundhedsstyrelsen sammenfattet en vejledning om hygiejne ved sådan en form for indkvartering. Vejledningen er i høring med frist den 30. november 2016.

”Vejledningen fokuserer blandt andet på køkkener, toiletter, soverum og indeklima i midlertidige boliger. Hygiejne omfatter hverdagsrutiner, som kan give og opretholde renhed og sundhed for mennesker,” siger Annlize Troest overlæge i Sundhedsstyrelsen. 

Vejledningen er tænkt til at blive brugt, når mange mennesker skal midlertidigt indkvarteres under bolig-lignende forhold i en længere periode. Det kan for eksempel være på asylcentre, modtagecentre, ved genhusning ved evakuering fra egen bolig, karantæne og lignende. 

Vejledningen indeholder også rådgivning om hygiejne under ekstraordinære situationer, hvor man benytter telte eller tilsvarende, som det var tilfældet fra efteråret 2015, hvor der var store stigninger i antallet af flygtninge og asylansøgere til Danmark. 

Målgruppen for vejledningen er planlæggere af midlertidig indkvartering for eksempel kommunale og regionale beredskabsplanlæggere, humanitære organisationer og med flere.

Om høringen 

Høringsmaterialet på høringsportalen.

Vejledningen er i høring indtil 30. november 2016. Det forventes, at vejledningen bliver publiceret januar 2017.

Vejledningen er en opdateret udgave af vejledningen ”Hygiejne i asylcentre” fra 1998 og er udarbejdet på baggrund af udlændingeloven, epidemiloven, beredskabsloven og bygningsreglementet.