×

Knas med knoglerne

Med denne kampagne vil Sundhedsstyrelsen gøre kvinder over 50 år og mænd over 60 år opmærksom på de risikofaktorer der kan lede til knogleskørhed (osteoporose). Og at det er vigtigt, at tale med sin læge om, hvad der kan gøres for at forebygge eller bremse udviklingen af knogleskørhed. Knogleskørhed gør at knoglerne lettere brækker, selv ved dagligdags aktiviteter eller mindre fald.

Man kan have knogleskørhed uden at vide det. Sygdommen udvikler sig langsomt, og langt de fleste opdager først at de har knogleskørhed, når de får et knoglebrud

Kampagnen er blevet til i samarbejde med Osteoporoseforeningen.

Rammer både mænd og kvinder

Knogleskørhed rammer både mænd og kvinder. Det er fortsat flest kvinder, der får konstateret sygdommen, men flere og flere mænd får også knogleskørhed. Mænd går ofte længere tid uden at vide at de har knogleskørhed, fordi de ikke går så ofte til læge som kvinder.

Et af de tydeligste symptomer på at man har knogleskørhed er, at man falder sammen i ryggen. Det vil sige at man over en årrække bliver kortere. Et andet symptom på sygdommen er rygsmerter, der både kan skyldes et akut brud på rygsøjlen og på længere fejlstilling i ryggen med muskelsmerter til følge.

Kampagnematerialet

Man kan bestille kampagnematerialerne hos Rosendahls boghandel ved at skrive til distribution@rosendahls.dk eller ringe på tlf. 4322 7300/7026 2636, og man skal påregne porto og ekspeditionsgebyr ved bestillingen.


Forside på folder

Informationsfolder (pdf)


kampagneplakat

Plakat i A2-størrelse (pdf)
Plakat i A3-størrelse (pdf)
Plakat i A4-størrelse (pdf)


Oprettet 16. november 2014