xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Dokumentation vedr. sikkerhed og bivirkninger ved vaccination mod COVID-19: 12-15 årige

Vi har her samlet viden, så du kan få et indblik i bivirkninger ved vaccination mod COVID-19. Du kan bl.a. få en status over, hvilke (formodede) bivirkninger, der er indberettet efter vaccination mod COVID-19. Du kan læse mere om de meget sjældne tilfælde af hjertebetændelse, der er observeret efter vaccination mod COVID-19.

Gå til introside: COVID-19: vaccination af 12-15 årige

Lægemiddelstyrelsens bivirkningsovervågning af COVID-19 vacciner

Lægemiddelmyndighederne overvåger sikkerheden ved vaccinerne mod COVID-19. Det sker blandet andet ved hjælp af indberetninger om formodede bivirkninger fra borgere og sundhedspersoner. Lægemiddelmyndighederne overvåger og vurderer løbende, om der blandt de modtagne indberetninger om formodede bivirkninger kan være signaler om nye eller ændrede risici ved vaccinerne, som skal undersøges nærmere.

Ved at klikke på linket kan du se oversigter og status over antallet af vaccinerede borgere og indberetninger om formodede bivirkninger ved vaccinerne mod COVID-19.

Læs om indberettede bivirkninger ved COVID-19 vacciner på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside

Lægemiddelstyrelsen har i samarbejde med Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) og de andre lægemiddelmyndigheder i EU iværksat undersøgelser af de fire godkendte COVID-19 vacciner som følge af indberetninger om myokarditis og perikarditis hos borgere, som har fået vaccinen. EMA har den 9. juli 2021 konkluderet, at der er en mulig sammenhæng mellem meget sjældne tilfælde af hjertemuskelbetændelse og hjertehindebetændelse og COVID-19-vaccinerne fra Moderna (Spikevax®) og Pfizer-BioNtech (Comirnaty®). En mulig lignende sammenhæng mellem tilstandene og vaccination med vaccinen fra AstraZeneca (Vaxzevria®) eller Johnson & Johnson (COVID-19 Vaccine Janssen®) undersøges fortsat.

EMA konkluderer: Mulig sammenhæng mellem meget sjældne tilfælde af hjertebetændelse og mRNA-vacciner, nyhed 9. juni 2021 (laegemiddelstyrelsen.dk)

Center for Disease Control and Prevention: vedr. myocarditis/pericarditis hos børn og unge

EMA og PRAC vedr. myocarditis/pericarditis

 
Opdateret 19 AUG 2021