xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Personer, der er vaccineret med vaccinen fra Johnson & Johnson

Personer, der er vaccineret med vaccinen fra Johnson & Johnson bliver tilbudt en ekstra vaccination med en mRNA vaccine begyndende fra oktober 2021. Du kan læse mere om tilbuddet om et ekstra stik til personer der er vaccineret med Johnson & Johnson her. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du tager imod tilbuddet, når du får det.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at personer, der er vaccineret med Johnson & Johnson, får en ekstra vaccination med en mRNA vaccine for at give en bedre beskyttelse mod COVID-19. Det gør vi, fordi nye danske data viser, at beskyttelsen over for smitte med COVID-19 er lavere hos de personer, der er blevet vaccineret med en enkelt dosis af vaccinen fra Johnson & Johnson end hos personer, der er vaccineret med en COVID-19 vaccine godkendt til vaccination med to doser. Flere europæiske lande er også begyndt at tilbyde endnu en vaccination til personer, som er vaccineret med vaccinen fra Johnson & Johnson.  

Hvis du er vaccineret mod COVID-19 med vaccinen fra Johnson & Johnson, vil du modtage en invitation til vaccination minimum 12 uger efter, du er blevet vaccineret. Når du har modtaget en invitation til vaccination, kan du bestille tid til vaccination ved at logge på www.vacciner.dk med dit NemID. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du tager imod tilbuddet, når du får det. 

Revaccination mod COVID-19

Pjece: Er du vaccineret mod COVID-19 med Johnson & Johnson?

Invitationsbrev: Tilbud om vaccination med et ekstra stik mod COVID-19

 

FAQ - tilbud om ekstra vaccination til personer, der er vaccineret med Johnson & Johnson

1. Hvorfor skal jeg vaccineres igen?

Nye danske data viser, at den beskyttende effekt overfor smitte med ny coronavirus af en enkelt dosis af vaccinen fra Johnson & Johnson er lavere, end den beskyttende effekt efter vaccination med en vaccine, der er godkendt til vaccination med to doser. 

På baggrund af overvågningsdata har Statens Serum Institut fundet, at den beskyttende effekt af vaccinen fra Johnson & Johnson mod at blive indlagt på grund af COVID-19 er lidt nedsat i forhold til færdigvaccination med godkendte COVID-19 vacciner, der gives i 2-dosis regimer. Vaccinen giver dog fortsat en god beskyttelse mod alvorligt forløb med COVID-19. Men overvågningsdata viser også, at vaccinen kun giver en begrænset beskyttelse mod smitte med ny coronavirus.

Derfor tilbydes du at blive vaccineret igen, så du kan få en bedre beskyttelse mod COVID-19. På den måde beskytter du både dig selv og andre mod at blive smittet og syg med COVID-19. 

 

2. Hvilken vaccine bliver jeg tilbudt?

Du vil som ekstra vaccination blive tilbudt et stik med en af de to mRNA-vacciner, som indgår i det generelle vaccinationsprogram i Danmark. Begge er meget effektive og sikre.

3. Hvad ved man om at vaccinere med to forskellige vaccinetyper?

Når du får en ekstra vaccination vil du opnå god beskyttelse mod COVID-19.

I både Danmark og udlandet er der erfaring med at vaccinere personer mod COVID-19 med to forskellige vaccinetyper. Det gælder særligt personer, som fik første stik med vaccinen fra AstraZeneca, og blev færdigvaccineret med en mRNA-vaccine. Vi ved, at disse personer har fået en meget høj beskyttelse mod COVID-19, og der er ikke set bekymrende bivirkninger. Vaccinen fra AstraZeneca bygger på den samme vaccineteknologi, som vaccinen fra Johnson & Johnson. Derfor forventer vi også, at det vil give dig en rigtig høj beskyttelse mod COVID-19 at blive vaccineret igen.

 

4. Hvilke bivirkninger kan jeg forvente, når jeg bliver vaccineret igen?

Vi forventer ikke at du, som er vaccineret med vaccinen fra Johnson & Johnson, vil opleve andre, værre eller særlige bivirkninger, når du bliver vaccineret igen med en mRNA-vaccine. Når du bliver vaccineret med en mRNA-vaccine, kan du forvente at opleve de almindelige bivirkninger. Det er fx feber, muskel- og ledsmerter, almen utilpashed, hovedpine mv. Det er ufarligt og skyldes, at din krops immunsystem reagerer på vaccinen. Vi forventer ikke, at du som tidligere vaccineret med vaccinen fra Johnson & Johnson vil opleve andre bivirkninger end de almindelige ved 2. stik i forbindelse med to-dosis vaccination med mRNA vacciner.

5. Hvorfor kan jeg ikke blive vaccineret igen med vaccinen fra Johnson & Johnson?

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har endnu ikke godkendt, at personer, som er vaccineret med vaccinen fra Johnson & Johnson, bliver vaccineret igen. EMA har heller ikke godkendt, at personer modtager vaccination med flere forskellige COVID-19 vacciner. 

Det er ikke muligt at tilbyde dig at blive vaccineret igen med en vaccine fra Johnson & Johnson, da Sundhedsstyrelsen tidligere har besluttet, at vaccinen ikke indgår i det generelle vaccinationsprogram i Danmark. 

Derfor bliver du tilbudt en vaccine fra enten Moderna eller Pfizer-BioNTech. Begge vacciner er meget sikre og effektive. 

Læs mere om Sundhedsstyrelsens beslutning om at fortsætte vaccinationsprogrammet uden vaccinen fra Johnson & Johnson

 

6. Hvad med mit coronapas, når jeg er vaccineret med to forskellige vacciner?

Der kan være krav om coronapas, når du skal rejse ind i andre lande. Dit 2. stik med mRNA-vaccine vil også komme til at fremgå af dit europæiske coronapas. Du bør derfor altid tjekke indrejsereglerne for det land, som du skal rejse til.
Opdateret 02 NOV 2021