xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Vaccination mod COVID-19

Sundhedsstyrelsen anbefaler vaccination, fordi den giver en høj beskyttelse mod at blive smittet og syg af COVID-19. Jo flere der bliver vaccineret, jo bedre kontrol får vi med epidemien. Det er gratis at blive vaccineret, og det er frivilligt, om du vil tage imod tilbuddet.

vaccination

Alle borgere i Danmark der fylder 16 i år og derover bliver i løbet af 2021 tilbudt at blive vaccineret mod COVID-19. Du får besked i e-Boks, når det er din tur. Modtager du ikke digital post, vil du få beskeden som almindeligt brev.

Hvornår kan du forvente at blive vaccineret?

Vaccinationskalenderen bliver løbende opdateret. Se, hvornår du kan forvente at blive vaccineret:

Vaccinationskalenderen

Vaccination mod COVID-19 er et vigtigt supplement til de tiltag, der skal minimere, at smitten med ny coronavirus spredes i samfundet. 

Får vi hverdagen tilbage med vaccinen? 

På sigt håber vi, at vaccinerne giver os vores normale hverdag tilbage. Allerede nu er der lempelser for vaccinerede personer, og de vil løbende blive opdateret. Vaccinerede personer kan dog fortsat blive syge, da vaccinerne ikke er 100 procent effektive. 

Se anbefalinger til dig, som er vaccineret 

Søren Brostrøm guider dig igennem vaccinationen skridt for skridt

Myndighedernes rolle

Sundhedsmyndighederne har forskellige ansvarsområder i forbindelse med udrulning af vaccinationsprogrammer i Danmark.

 

Sundhedsstyrelsen tilrettelægger de nationale vaccinationsprogrammer. Det sker i dialog og samarbejde med øvrige myndigheder og andre relevante parter, fx regioner og kommuner. Sundhedsstyrelsen har også ansvaret for kommunikation til borgere og sundhedsprofessionelle om de nationale vaccinationsprogrammer.

 

Lægemiddelstyrelsen har den centrale rolle i forhold til godkendelse og overvågning af vaccinerne. Det sker i samarbejde med Det Europæiske Lægemiddelagenturs (EMA). Lægemiddelstyrelsen er desuden ansvarlige for at informere offentligheden om, hvordan vaccinerne virker, hvilke bivirkninger de har, og på hvilket grundlag de er blevet godkendt.

 

Statens Serum Institut har ansvar for at købe vacciner til de danske vaccinationsprogrammer og for at fordele dem til vaccinationsstederne. Desuden overvåger Statens Serum Institut vaccinationsprogrammerne og rådgiver landets læger og sundhedspersonale om vaccinationer og forebyggelse af smitsomme sygedomme. 

 

Sundhedsmyndighederne rådgiver Sundhedsministeriet, som i sidste ende beslutter, hvem der skal tilbydes vaccination. 

 
Opdateret 17 JUN 2021

Få de seneste nyheder om COVID-19 i din indbakke