xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Hvis din test er positiv for covid-19

Hvis dit testsvar er positiv eller påvist, er du smittet med ny coronavirus. Du skal derfor fastholde eller straks gå i selvisolation for at undgå, at du smitter andre. Det betyder også, at du skal holde afstand til de personer, du bor sammen med.

Hvis din test er positiv, skal du - uanset om du har symptomer eller ej:

  1. Straks gå i selvisolation (dette gælder alle typer af tests)
  2. Være særligt opmærksom på hygiejne og rengøring
  3. Sørge for opsporing af dine nære og øvrige kontakter (læs nærmere i boksen nedenfor)

Hvis du er blevet testet positiv for ny coronavirus med en hurtigtest eller selvtest skal du have taget en opfølgende PCR-test hurtigst muligt - helst samme dag eller senest dagen efter. PCR-testen kan be- eller afkræfte, om hurtigtesten eller selvtesten har givet det rigtige svar.

Nedenfor kan du læse nærmere om, hvordan du skal sørge for opsporing af dine nære og øvrige kontakter.

 

Opsporing af nære og øvrige kontakter

1. Hvis du er testet positiv med en PCR-test 

Kontaktopsporing af nære og øvrige kontakter skal igangsættes med det samme, hvis du tester positiv på en PCR– test. Du opfordres til selv at gå i gang med at kontakte dine nære kontakter og dine øvrige kontakter. 

Hvis du er blevet testet positiv for ny coronavirus med en PCR-test, vil du modtage et brev i din e-Boks fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Du opfordres også til at dele dit positive svar i smittestop appen, så andre du har været tæt på, men som du ikke kender, kan tage en hurtigtest og holde ekstra øje med symptomer. Du vil være helt anonym. 

 

2. Hvis du er testet positiv med en hurtigtest

Kontaktopsporing af nære og øvrige kontakter skal igangsættes med det samme, hvis du tester positiv på en hurtigtest – også selvom du venter på svar fra din opfølgende PCR-test. Du opfordres til selv at gå i gang med kontakte dine nære kontakter og dine øvrige kontakter.

Hvis du er blevet testet positiv for ny coronavirus med en hurtigtest, vil du modtage et brev i din e-Boks fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Hvis du er blevet testet positiv for ny coronavirus med en hurtigtest, skal du have taget en opfølgende PCR-test hurtigst muligt

Du opfordres også til at dele dit positive svar i smittestop appen, så andre du har været tæt på, men som du ikke kender, kan tage en hurtigtest og holde ekstra øje med symptomer. Du vil være helt anonym. 

 

3. Hvis du er testet positiv med en selvtest

Kontaktopsporing af dine nære og øvrige kontakter skal ikke igangsættes, medmindre at din opfølgende PCR-test er positiv. Det vil sige, at kontaktopsporing først skal igangsættes, hvis du tester positiv på en PCR-test. 

Hvis du er blevet testet positiv for ny coronavirus med en selvtest, skal du have taget en opfølgende PCR-test hurtigst muligt - helst samme dag eller senest dagen efter. Coronaopsporing under Styrelsen for Patientsikkerhed får ikke automatisk besked om, at du er smittet. Hvis din opfølgende PCR-test er positiv, vil du modtage et brev i din e-Boks fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Du opfordres til selv at gå i gang med kontakte dine nære kontakter og dine øvrige kontakter, hvis din opfølgende PCR-test er positiv.

Hvis din opfølgende PCR-test er positiv, opfordres du også til at dele dit positive svar i smittestop appen, så andre du har været tæt på, men som du ikke kender, kan tage en hurtigtest og holde ekstra øje med symptomer. Du vil være helt anonym. 

 

CE-mærket mundbind

Brug et CE-mærket mundbind, hvis du undtagelsesvis er nødt til at bryde din selvisolation kortvarigt, fx i forbindelse med, at du skal på hospitalet. Husk at du ikke skal tage offentlig transport eller taxa. 

Hvornår kan du ophæve din selvisolation?

 

1. Du har haft symptomer på covid-19

 

Du regnes for smittefri og kan ophæve din selvisolation 48 timer efter, at dine symptomer er forsvundet

 

eller

 

Efter 10 dages sygdom, hvis du føler dig betydeligt bedre og kun har milde restsymptomer, såsom tab af smags- og/eller lugtesans, let hoste, hovedpine, træthed m.v. Det kræver dog, at du forinden har været feberfri i 48 timer (uden brug af febernedsættende medicin, som fx paracetamol).

 

Du kan stadig ophæve din selvisolation på et af disse tidspunkter, selvom der er andre smittede personer i din husstand, som stadig er i selvisolation. Dette gælder også, selvom du ikke kan holde afstand til de andre smittede.

 

2. Du har ikke haft symptomer på covid-19:

 

Hvis du ikke har haft symptomer, kan du ophæve din selvisolation 7 dage efter, at din test blev taget.

 

Du kan stadig ophæve din selvisolation på dette tidspunkt, selvom der er andre smittede personer i din husstand, som stadig er i selvisolation. Dette gælder også, selvom du ikke kan holde afstand til de andre smittede.

Kan du blive vaccineret, hvis du er testet positiv for covid-19? 

Du kan ikke blive vaccineret, mens du har covid-19, men du kan godt blive vaccineret, hvis du tidligere har haft covid-19.

 

Du kan blive vaccineret 1 måned efter overstået sygdom. Dette gælder uanset om det er 1., 2. eller 3. vaccinationsdosis mod covid-19.

Opdateret 21 JAN 2022