xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Socialt samvær

Du kan nu mødes med flere i hjemmet og til sociale arrangementer. Husk stadig de gode råd om smitteforebyggelse, som vi alle har lært at kende i løbet af epidemien.

I takt med at bl.a. flere og flere bliver vaccineret åbnes der gradvist op for en mere normal hverdag.

Derfor kan vi nu også  mødes med flere, end vi har været vant til længe. Men når vi er flere sammen under uformelle rammer, kan det dog være svært at efterleve anbefalinger om afstand og hygiejne. Derfor øges risikoen for smitte. Det er derfor stadig vigtigt, at vi husker hinanden på de gode råd til at forebygge smitte. 

Samvær og sociale sammenhænge

1. Private arrangementer, fester og fejringer

Når du planlægger og holder et privat arrangement, fx fødselsdag, middag, skovtur, religiøse fejringer som fx konfirmation, barnedåb, begravelser eller andre arrangementer, der afholdes i det private kan du tage udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens gode råd for at undgå risiko for smittespredning

Læs

Private arrangementer, fester og fejringer i en tid med COVID-19

2. Større offentlige forsamlinger, fx en demonstration

Når mennesker samles, særligt når der er tale om større forsamlinger, hvor man er tæt på hinanden, vil der være en øget risiko for smittespredning. Særligt kan der være risiko for såkaldte ’superspredninger’, hvor en eller få personer på kort tid smitter et meget stort antal mennesker.  

Alle bør følge Sundhedsstyrelsens generelle råd til at forebygge smittespredning, når de bevæger sig i det offentlige rum. Hvis man arrangerer store forsamlinger som fx demonstrationer, er der en række ting, man kan gøre for at bidrage til, at arrangementet ikke udgør en unødig risiko for smittespredning.
 
Læs

Større offentlige forsamlinger, fx en demonstration

 
Opdateret 01 JUL 2021

Tilmeld dig til vores nyhedsabonnement og få de seneste nyheder i din indbakke