xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Særligt til unge

Hvordan husker vi de gode råd til at forebygge smitte i en hverdag, hvor vi nu kan se flere?

Vores fælles indsats for at forebygge smitte og udbredelsen af vaccinationsindsatsen betyder, at vi nu kan have en mere normal hverdag.

Samtidig er det vigtigt, at du stadig husker Sundhedsstyrelsens 6 generelle råd

På denne måde passer du på dig selv og andre.

'Jeg-tror-det-er-fedest-jeg-bliver-hjemme'

Gode råd i din hverdag

1. Pas på hinanden

At følge de gode råd om smitteforebyggelse er den bedste måde at beskytte folk omkring dig på - også personer, som er i øget risiko for at blive alvorligt syge af COVID-19.

Download appen Smitte│stop så du kan få besked, hvis du har været tæt på en person, som er smittet med ny coronavirus, og så du selv kan give besked til andre du har været tæt på, hvis du bliver smittet.

Vaccination af den unge del af befolkningen er i gang. Husk at tjekke din e-boks for invitation til vaccination. Når du bliver vaccineret, er du med til at beskytte andre mod COVID-19 og sikre bedre kontrol med epidemien.

Hver opmærksom på coronapas er blevet genindført. Unge under 15 år er fritaget fra coronapas.

Læs mere på Coronasmitte.dk

Læs

12-15 år og dine forældre

16-18 år og dine forældre

 

2. Hvis du er bekymret

Flere unge har haft det svært i denne tid – nogle har følt sig ensomme, mens andre har været mere bekymrede end de plejer, og måske endda på en måde, hvor bekymringen har taget overhånd.

Læs mere om trivsel og håndtering af bekymringer under Trivsel og mental sundhed. Her kan du også finde rådgivningstilbud, som du kan kontakte, hvis du har det svært.

Læs pjecen

Unge og trivsel i en coronatid

Opdateret 11 AUG 2021