xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Om covid-19 og ny coronavirus

Covid-19 er navnet på den sygdom man kan få, hvis man bliver smittet med ny coronavirus (som har det officielle navn SARS-CoV-2).

Der findes forskellige typer coronavirus (CoV), som er en familie af virus, der kan være årsag til milde forkølelser, men også til alvorlige infektioner i luftvejene. Verden har før oplevet, hvor alvorlige nogle typer af coronavirus kan være. I 2003 spredte SARS sig fra Sydøstasien til 28 lande og senest har MERS siden 2012 givet anledning til alvorlige lungeinfektioner på Den Arabiske Halvø. Begge sygdomme skyldes forskellige typer af coronavirus.

Genetiske undersøgelser har vist, at ny coronavirus er 80 % identisk med SARS-CoV-1 (som er årsag til SARS), og det er derfor, at den har fået navnet SARS-CoV-2.

Da udbruddet af ny coronavirus startede i 2019, var der tale om en helt ny undertype af coronavirus, som verden ikke havde set før. Vi bliver hele tiden klogere på ny coronavirus, sygdommen og epidemien. Derfor tilpasser vi også vores anbefalinger til den aktuelle viden og situation.

I dag ved vi, at sygdommen covid-19, som er navnet på den sygdom man kan få, hvis man bliver smittet med ny coronavirus. Hos nogle giver ny coronavirus blot milde symptomer, som fx let feber og hoste, mens andre kan få en alvorlig lungebetændelse.

Langt de fleste, der bliver syge, får milde eller slet ingen symptomer og bliver raske igen uden særlig behandling. Nogle personer kan dog udvikle alvorlig sygdom, særligt de personer som er i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb ved covid-19. 

Du kan læse mere om ny coronavirus og covid-19 på disse hjemmesider:

 
Opdateret 09 JUN 2021