xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Svært overvægtige

Hvis du er svært overvægtig med et BMI over 40, har du en øget risiko for at få mere alvorlige komplikationer, hvis du får influenza. Der er en særlig høj risiko for tilstødende lungebetændelse, fordi dine lunger og dit kredsløb i forvejen er på overarbejde. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen, du bliver vaccineret, hvis dit BMI er over 40.

For de fleste er influenza en ubehagelig, men ufarlig sygdom, der ikke medfører yderligere komplikationer – heller ikke, hvis du er overvægtig. Men hvis du er svært overvægtig med et BMI over 40, har du en øget risiko for at få mere alvorlige komplikationer, herunder særligt lungebetændelse. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du bliver vaccineret, hvis dit BMI er over 40.

Gratis vaccination

Hvis du har et BMI på over 40, kan du få en gratis influenzavaccination hvert år mellem den 1. oktober og 15. januar. Du skal have vaccinen hvert år for at være beskyttet, da der findes flere influenzatyper, og da influenzavirus kan ændre sig. Desuden holder effekten af en vaccine ca. et halvt år. Du er ikke beskyttet mod influenza, selvom du har haft sygdommen før.

En influenzavaccination nedsætter din risiko for at få influenza. Hvis du alligevel bliver smittet, bliver sygdommen mindre alvorlig. Du kan ikke få influenza af at blive vaccineret.

For at få den optimale effekt af vaccinationen er det vigtigt, at du bliver vaccineret, inden influenzasæsonen starter. Det er bedst at blive vaccineret fra starten af november måned til slutningen af december måned. Der går nemlig 2-3 uger, før vaccinen beskytter mod smitte.

For at få vaccinen kan du bestille tid hos din læge eller holde øje med vaccinationstilbud i din lokalavis.

Opdateret 15 JUL 2019