xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Sundhedsstyrelsens anmeldelse: Lagevrio (molnupiravir) til covid-19

Oralt antiviralt lægemiddel til behandling af mild til moderat covid-19 hos patienter i øget risiko for alvorligt forløb med covid-19 kan forebygge indlæggelse

Lagevrio er et nyt antiviralt lægemiddel, der kan reducere risiko for indlæggelse eller død med 30% som følge af covid-19 hos symptomatiske patienter over 18 år med øget risiko for alvorligt forløb med covid-19.

Behandlingen skal startes inden for fem døgn efter symptomstart. Lagevrio er undersøgt i en uvaccineret population, men forventes også at være effektiv hos vaccinerede med øget risiko for indlæggelse og død som følge af covid-19, fx personer over 80 år. 

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at Lagevrio tilbydes til symptomatiske patienter med mild til moderat covid-19 sygdom, påvist ved PCR-test, og øget risiko for alvorligt forløb ved covid-19:

  1. Alle personer med alder 80 år og ældre uanset vaccinationsstatus
  2. Uvaccinerede personer som
    a. Er 65 år eller ældre
    b. Er under 65 år hvor lægen ud fra en konkret vurdering af patientens samlede tilstand finder, at personen er i øget risiko for alvorligt forløb med covid-19 med særlig overvejelse af nedenfor nævnte sygdomme og tilstande.
  3. Vaccinerede personer, som er under 80 år, kan i særlige tilfælde sættes i behandling, hvis lægen ud fra en konkret vurdering af patientens samlede tilstand finder, at personen er i øget risiko for alvorligt forløb med covid-19. 
    Se præparatanmeldelse af Lagevrio til covid-19

 

Se præparatanmeldelse af Lagevrio til COVID-19

Opdateret 16 DEC 2021