xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Juridisk kønsskifte

For nogle transpersoner er det vigtigt at få ændret deres CPR-nummer, så det svarer bedst muligt til deres kønsidentitet. Dette kaldes et juridisk kønsskifte.

Hvis du har modtaget sundhedsfaglig hjælp til kønsmodificerende behandling, vælger du selv, om du vil have ændret dit CPR-nummer efterfølgende. Hvis du ønsker det, kan behandlingsstedet sende den påkrævede dokumentation direkte til indenrigsministeriets CPR-kontor med henblik på tildeling af nyt CPR-nummer.

Der stilles dog ikke krav om, at du ønsker eller har modtaget sundhedsfaglig hjælp for at få ændret dit CPR-nummer. Hvis du er fyldt 18 år, kan du altid søge om juridisk kønsskifte hos Social- og Indenrigsministeriet.

Hvis du har fået foretaget kønsmodificerende kirurgi i udlandet, kan du også søge om ændring af CPR-nummeret hos Social- og Indenrigsministeriet. Det kræver imidlertid, at du kan dokumentere, at du har fået foretaget en række kønsmodificerende kirurgiske indgreb. Social- og Indenrigsministeriet stiller desuden krav om, at Sundhedsstyrelsen anderkender kønsskiftet.

Ændring af CPR-nummer og navn

Læs mere om kønsidentitetsforhold og sundhedsvæsenets tilbud

Opdateret 12 APR 2021