xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
English

Ernæring til spædbørn

I de to første leveår går et barn fra som nyfødt kun at få modermælk eller modermælkserstatning til som 2-årig at kunne spise det samme mad som resten af familien. Sundhedsstyrelsen har udgivet materiale til forældre og til sundhedspersonale, der beskriver barnets mad i de første leveår.

At få et lille barn er tit anledning til, at hele familien begynder at spise sundere, end før barnet kom til. Det skyldes bl.a., at man som forældre er opmærksomme på barnets ernæringsmæssige behov – og dermed også sine egne.

I bogen ”Mad til små – fra mælk til familiens mad” kan du som forælder til en 0-2-årig læse om barnets mad, fra det ikke længere kun skal have mælk, til barnet spiser med af den mad, resten af familien spiser. Bogens opskrifter på middagsretter og pålæg er velegnede til hele familien.

Mad til små – fra mælk til familiens mad

Til sundhedspersonale har vi udgivet ”Ernæring til spædbørn og småbørn – en håndbog for sundhedspersonale”. Håndbogen omfatter anbefalinger vedrørende amning, modermælkserstatning, kosttilskud og overgangskost samt anbefalinger for de enkelte næringsstoffer til børn det første år.

Ernæring til spædbørn og småbørn - en håndbog for sundhedspersonale

Sundhedsstyrelsens vejledning til sundhedspersonale vedrørende vitamin- og jerntilskud til børn under 2 år

Notat om ændrede anbefalinger vedrørende sødmælk og jern til børn i alderen 6-12 måneder (2015)

Rapport: Sødmælk og jerntilskud i 1. leveår - Behov for nye anbefalinger? (2015)

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om spædbørnsernæring

Opdateret 03 JAN 2020