xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Ernæring

Sunde mad- og måltidsvaner er afgørende for at fremme og bevare et godt helbred og for sundhed og trivsel. Det kan bl.a. forebygge fx hjertekarsygdomme, type 2-diabetes, visse kræftformer og tab af funktionsevne og er vigtigt for tandsundheden. En sund kost forebygger desuden overvægt og underernæring.

Underernæring

Sundhedsstyrelsen beskriver i en vejledning, hvordan kommuner, sygehus og almen praksis sammen kan styrke indsatsen for borgere og patienter, der har gavn af en ernæringsindsats. Samtidig udgives 6 materialer, der kan hjælpe småtspisende borgere til at spise mere.

Mad til små - fra mælk til familiens mad

I bogen ”Mad til små – fra mælk til familiens mad” kan du som forælder til en 0-4-årig læse om barnets mad, fra det ikke længere kun skal have mælk, til barnet spiser med af den mad, resten af familien spiser.