Engelsk

Sunde børn - til forældre med børn i alderen 0-2 år

'Sunde børn' er en håndbog til forældre til 0-2-årige, der indeholder råd og anbefalinger om det lille barns behov, udvikling og sundhed.

30 APR 2018

Bogen er lige til at slå op i, når forældre har brug for et kvalificeret svar. Bogen giver også inspiration til, hvordan man kan afstemme forventningerne til hinanden som forældre, arbejde sammen og tage fælles beslutninger, der er gode for barnet og familien.

138 sider.

Trykt version

Bogen kan købes i webshoppen hos Komiteen for Sundhedsoplysning

Udgave

21. udgave, april 2018

Ændringer

Ændringer i 21. udgave i forhold til 20. udgave

Udsættelse for tobaksrøg giver øget risiko for sukkersyge og meningitis (ikke evidens for kolik og huller i tænderne). Visse typer legetøj er udgået, da de ikke kan anbefales til spædbørn: oppustede balloner og automatisk legetøj med lys og lyd. Modermælkserstatning med rismel er udgået.

Ændringer i 20. udgave i forhold til 19. udgave

I  20. udgave er det gjort enklere at orientere sig i en lettere tilgængelig tekst, struktur og oplysende fotos. 

Der er desuden redskaber til, hvordan parret kan afstemme forventningerne til hinanden i forældrerollen, arbejde sammen og tage fælles beslutninger, der er gode for både barnet og familien.

Ændringer i 19. udgave i forhold til 18. udgave

I denne udgave er der foretaget enkelte præciseringer. Derudover er miljøanbefalingerne revideret, og kapitlet Det syge barn er omskrevet.

Ændringer i 18. udgave i forhold til 17. udgave

Udover enkelte præciseringer indeholder denne udgave de nye anbefalinger om mælk og jern i barnets første leveår.

Ændringer i 17. udgave i forhold til 16. udgave

Udover nogle få præciseringer, kan følgende ændringer fremhæves:

  • I afsnittet om tobaksrøg gives udvidet rådgivning med hensyn til at undgå at udsætte barnet for skadelige stoffer i forbindelse med rygning. Det anbefales, at man aldrig ryger indendørs.
  • Afsnit om amning er afstemt efter Amning – en håndbog for sundhedspersonale, Sundhedsstyrelsen 2013. Herunder: Tilbagelænet ammestilling er føjet til listen over gode ammestillinger.
  • Afsnit om den første skemad er suppleret med Fødevarestyrelsens anbefaling om at undgå at give spædbarnet ris eller risgrød hver dag – og helt at undgå risdrik – pga. indholdet af arsen i ris.